preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ksavera Šandora Đalskog Donja Zelina

Login
Satnica škole

Raspored zvona i raspored jela i polasci autobusa u školskoj godini 2020./2021.

Važni datumi

7.9. prvi dan nastave prvog polugodišta

23.12. Božićna priredba

18.1. prvi dan nastave drugog polugodišta

24.5. Dan škole

4.6. Projektni dan

        

Priloženi dokumenti:
Novi kalendar 2020-2021.png

VAŽNO!

Podsjećamo učenike na pridržavanje općih mjera zaštite (prema preporukama Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo):

• redovito perite ruke sapunom i vodom ili koristite dezinficijens na bazi alkohola,
• kada kašljete i kišete prekrijte usta i nos papirnatom maramicom i poslije ju odbacite u koš za otpad te operite ruke,
• izbjegavajte bliski kontakt s osobama koji imaju simptome infekcije dišnih putova, odnosno koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah.

U prilogu su Preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i Preporuka o postupanju u odgojno-obrazovnim ustanovama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Priloženi dokumenti:
Preporuka.docx
Preporuka - MZO.pdf

Veliko je srce škole!

Poveznice

LiDraNo 2020.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 549719
Ovaj mjesec: 4522
Ovaj tjedan: 240
Danas: 240
Školski dokumenti

Školski projekt zaKAJ - AKTIVNO!!!

Školske e - novine

Cintek

2020./2021.

Zakoni i pravilnici

Sandučić povjerenja

Vaša pitanja, prijedlozi, problemi.

Videodružina Ksaver

Školski jelovnik

travanj  2021.

matična i područne škole

produženi boravak

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

Novosti
Nastava od 19. do 23. travnja 2021.
Lidija Smrndić / datum: 16. 4. 2021. 07:41

Odlukom našeg osnivača Zagrebačke županije svi učenici se od ponedjeljka 19. 4. 2021. vraćaju u školske klupe - nastava uživo (model A):

a) niži razredi poslijepodne

b) viši razredi ujutro

prilogu se nalazi Odluka Zagrebačke županije o organizaciji nastave.

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Projekt "Sigurnije škole i vrtići"
Lidija Smrndić / datum: 13. 4. 2021. 13:50
Hrvatski Crveni križ sudjeluje kao partner na projektu Erasmus+Sigurnije škole i vrtići. Projekt se provodi u partnerstvu s nacionalnim društvima Crvenog križa Austrije, Bugarske, S.Makedonije, Srbije i Austrijskim Crvenim križem mladih.
Cilj projekta je staviti naglasak na sljedeće teme: priprema za izvanredne situacije, prva pomoć, sigurnost u školi/vrtiću, psihosocijalna podrška 😊😇 Jedan od najvažnijih rezultata projekta je razvoj internetske platforme sigurnija-djeca.hck.hr. Na platformi su dostupne različite aktivnosti, prezentacije, radionice i alati iz prethodno navedenih područja.
U sklopu ovog hvalevrijednog projekta predsjednica GDCK Sv. Ivan Zelina, dr. Mirjana Hranjec Banovec uručila je torbe prve pomoći za sve matične i područne osnovne škole, vrtiće i srednju školu na području našeg djelovanja
 

[OPŠIRNIJE]SPORTSKE IGRE MLADIH 2021.
Lidija Smrndić / datum: 10. 4. 2021. 09:34

U petak 9. 4. 2021. na našem školskom igralištu odigrane su Sportske igre mladih u futsalu za djecu 2003. godišta i mlađih i 2006. godišta i mlađih.

Na turnir se prijavilo po 8 ekipa u svakoj kategoriji, što dovoljno govori o zainteresiranosti djece o bavljenju sportom te koliko im u ovim vremenima epidemije nedostaje sport, druženje i socijalizacija.

Turnir je proveden u skladu s epidemiološkim mjerama. Pobjednička ekipa u starijoj skupini bila je ekipa Zelina sastavljena većinom od igrača NK Zeline. U mlađoj dobnoj skupini pobjedu je odnijela ekipa iz Vrbovca.  Pobjednici su se plasirali na završni turnir u Velikoj Gorici.

Za organizaciju  turnira u zelinskom kraju bili su zaduženi Tanja Madžarac i Vladimir Sever, koji su uz glavne organizatore igara ovaj turnir proveli u skladu sa mjerama i fair play pravilima nogometne igre.

Hvala ravnateljici Lidiji Smrndić i tehničkom osoblju na pružanoj pomoći i nadamo se da će se turnir održati i sljedeće godine. Čestitke svim ekipama na sudjelovanju, a pobjednicima želimo puno sreće na završnici.


Sportski pozdrav,
                                                                                               Vladimir Sever, prof.


[OPŠIRNIJE]Nastava od 12. do 16. travnja 2021.
Lidija Smrndić / datum: 9. 4. 2021. 14:38

Nastava u idućem tjednu (12. - 16. travnja) organizirat će se na sljedeći način:

a) NIŽI razredi su ujutro u školi, nastava počinje prema uobičajenom rasporedu, nakon završetka nastave boravkaši odlaze u produženi boravak (model A)

b) VIŠI razredi su ujutro online, rade prema rasporedu POSLIJEPODNEVNE SMJENEnastava na daljinu počinje u 8 sati (model C)

 

 

 

RASPORED ZVONA  

NASTAVA NA DALJINU OD 12. 4. 2021. – 16. 4. 2021. 

 

PREDMETNA NASTAVA 

 

 

UJUTRO 

1. i 2. sat 

8:00 – 9:00 

VELIKI ODMOR 

9:00 – 9:20 

3. i 4. sat 

9:20 – 10:20 

MALI ODMOR 

10:20 – 10:30 

5. i 6. sat 

10:30 – 11:30 

7.  sat 

11:30 – 12:00 

 

 

U prilogu se nalazi Odluka Zagrebačke županije o organizaciji nastave.

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Diverzijska škola filma - PROJEKCIJA SNIMLJENIH FILMOVA
Lidija Smrndić / datum: 2. 4. 2021. 09:58

U Pučkom otvorenom učilištu 1.  travnja 2021. godine prikazani su kratki dokumentarni i eksperimentalni  filmovi   nastali  za vrijeme trajanja  Diverzijske škole filma održane u Donjoj Zelini.

Diverzijska škola filma održana je  od 23. ožujka  do 1. travnja 2021. u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Đalskog u Donjoj Zelini pod vodstvom Michelea Bulešića i Tome Zidića.

Tijekom desetodnevnih radionica polaznici filmske škole dobili su kratku i intenzivnu poduku o stvaranju kratkih dokumentarnih i eksperimentalnih filmova - krenuli su od razrade ideja i pisanja scenarija, a završili snimanjem i montiranjem filmova.

Polaznici ovogodišnje Diverzijske škole filma bili su: Dora Alkić, Bartol Antun Dananić, Nikolina Đopa, Mateo Golub, Matija Jerman, Petar Klišanin, Valerija Korać, Frana Marković, Lara Matekalo, Emanuel Mikovčić, Anita Miličević, Ivan Slivar i  Domagoj Zmiša.

Svi su polaznici Diverzijske škole filma sudjelovali u izradi filma, ovisno o sklonostima koje su tijekom radionica pokazali. Neki su se okušali kao redatelji, drugi kao glumci, a treći kao scenaristi, kostimografi ili snimatelji.

Prvog su travnja u Pučkom otvorenom učilištu u Svetom Ivanu Zelini  ponosno predstavili pet kratkih filmova koje su izradili tijekom radionica. Filmovi i autori koji su nastali tijekom radionica su:

Ivan Slivar, Gnjurenje – kratkometražni dokumentarni film koji problematizira vršnjačko nasilje u školama

Dora Alkić , Nevidljiva – kratkometražni eksperimentalni film koji prati nevidljivu djevojčicu koja se ne može uklopiti u društvo

Matija Jerman, Osmi kontinent – kratkometražni eksperimentalni film o srednjoškolcu koji otkriva novi svijet

Nikolina Đopa, Put- kratkometražni eksperimentalni film o djevojčici koja si je oduzela život

Matija Jerman, Na krovu- kratki dokumentarni film koji govori o djetinjstvu, školovanju i mladosti problematičnog učenika.

Na samom kraju kratkog programa u Pučkom učilištu našim su učenicima dodijeljene diplome za uspješno sudjelovanje na intenzivnim desetodnevnim radionicama izrade dokumentarnog i eksperimentalnog filma.

Čestitamo svim polaznicima filmske škole na uloženom trudu i rezultatima koje su postigli!!

Diana Brcković, prof.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA - PROLJETNI ODMOR
Lidija Smrndić / datum: 1. 4. 2021. 12:07

Dragi učenici i poštovani roditelji!

Proljetni odmor za učenike počinje u petak, 2. travnja 2021. i završava u petak, 9. travnja 2021.

Nastava počinje u ponedjeljak 12. travnja 2021.:

- niži razredi ujutro

- viši razredi poslijepodne.

Ukoliko u međuvremenu zbog epidemiološke situacije dođe do bilo kakve promjene, bit ćete obaviješteni.

Svima želim sretan Uskrs, puno zdravlja i da se dobro odmorite!

Perite ruke, držite razmak, čuvajte sebe i svoje, a time i druge. heart

Ravnateljica Lidija Smrndić


[OPŠIRNIJE]Proljetna šetnja po Nespešu
Dražen Crni / datum: 1. 4. 2021. 11:57

Proljetni dan izmamio je učenike 6.n u dužu šetnju tijekom koje su nastale neke od lijepih pjesama posvećenih proljeću koje možete pročitati u nastavku, klikom na OPŠIRNIJE. A da šetnja ne bi bila samo pisanje, naši vrijedni mali fotografi zabilježili su i motive u kojima su uživali.

Pronađite i vi svoju inspiraciju u prirodi…

Pripremila: Lidija Vešligaj, prof.


[OPŠIRNIJE]Građanska akcija uređenja učionice na otvorenom i okoliša naše matične škole
Lidija Smrndić / datum: 30. 3. 2021. 14:59

U sklopu projekta "Zelina volontira" započela je građanska akcija uređenja učionice na otvorenom i okoliša u našoj matičnoj školi u Donjoj Zelini! Započeli smo s navozom zemlje kako bi se izravnao teren i izvršili pripremni radovi.

Zahvaljujemo gospodinu Renatu Kosteliću na darovanoj zemlji, Županijskim cestama Zagrebačke županije d.o.o. i Gradu Sveti Ivan Zelina- Zelinske komunalije na radnicima, bageru i kamionima.

Lokalni volonterski centar Zelina poziva sve zainteresirane građane, obrtnike, poduzetnike da im se jave na mail adresu: volonterskicentarzelina@gmail.com ili mob 099/490-4575 kako bismo zajedničkim snagama uredili ovo predivno neiskorišteno područje, ne samo za učenike već i za sve zainteresirane građane željne sporta i rekreacije na otvorenom.

Lokalni volonterski centar Zelina i ravnateljica Lidija Smrndić


[OPŠIRNIJE]Osmaši u akciji „Zasadi stablo, ne budi panj!“
Ivana Tuđan / datum: 25. 3. 2021. 17:28

Učenici osmih razreda naše škole pod vodstvom učiteljice geografije Maje Đura sudjelovali su u nacionalnoj kampanji sadnje stabala u Hrvatskoj „Zasadi stablo, ne budi panj!” koja se održavala tijekom ožujka 2021. godine. U sklopu akcije donirane su nam četiri sadnice koje su posađene na prostoru budućeg školskog vrta i dvorišta. Zasađena su dva stabla ranih trešanja, jedno stablo Picee Cornice te stablo japanskog javora.
U sklopu ove akcije učenici su razvijali svijest o čuvanju naše planete za nas i buduće naraštaje, te aktivno sudjelovali u očuvanju okoliša naše škole.

Veselimo se što ćemo pratiti rast zasađenog drveća!

 

  

  


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan voda i naši mali ekolozi
Ivana Tuđan / datum: 24. 3. 2021. 10:28

Evo kako su naši mali ekolozi odgovorili na pitanja:

Što za vas znači voda ? Zašto je bitno da voda ima svoj dan?

 

„Voda je život. Bez vode nema života.“

„Voda je sastavni dio mog tijela, ali i tijela ostalih živih bića. Ako mi tijelo izgubi puno vode, dehidrirat ću i završiti u bolnici.“

„Voda prekriva veći dio našeg planeta, samo šteta što je slana pa nije sva za piće.“

„Voda kruži u prirodi i dolazi u tri stanja: u  krutom, tekućem i plinovitom.“

„Vode je dom mnogih biljaka i životinja.“

„ Voda je tekućina bez okusa, mirisa i boje.  Ne sadrži šećer kao sokovi pa je i najzdravija za piće.“

„ Vodu moramo štedjeti i zatvarati slavinu dok peremo zube. Možemo kišnicom zalijevati biljke pa ćemo tako isto štedjeti vodu“

„ Energija vode koristi se u hidroelektranama za dobivanje električne energije.“

„ Voda je i cesta bez prometnih znakova za sva plovila.“

„ Voda može biti i instrument ako se ulije u boce i svira po njima. Morske su orgulje u Zadru isto jedan veliki glazbeni instrument koji svira pomoću valova.“

„ Voda je zajedno s vodenim bojama sredstvo kojim slikaju umjetnici, ali i umi učenici u školi.“

„ Voda je sastavni dio svake juhe. Ima je i u ostalim jelima, ali u juhi najviše.“

 

 

ALI VODA JE ,  NAŽALOST, I…

…odlagališta smeća koje nepromišljeni ljudi bacaju

… korito u koje se slijevaju otpadne vode iz kućanstva

… nedostupna svim  ljudima za piće

 

Zato čuvajmo  i štedimo vodu jer se zalihe pitke vode na Zemlji sve više smanjuju!

                                                                                 Eko skupina 4. b razreda


[OPŠIRNIJE]Dan voda
Ivana Tuđan / datum: 23. 3. 2021. 20:43

Učenici nižih razreda na satovima informatike obilježili su Dan voda. Svoju kreativnost u izradi plakata pokazali su u raznim digitalnim alatima.  Na taj  su način istovremeno podizali svijest o važnosti vode i informatičkoga opismenjavanja.

  

  

Ivana Tuđan, učiteljica informatike  


[OPŠIRNIJE]Online književni susret
Ivana Tuđan / datum: 19. 3. 2021. 16:49

Učenici nižih razreda naše škole imali su priliku  u petak 19.3.2021. zahvaljujući Školskoj knjizi sudjelovati na online književnom susretu s pripovjedačicom Margaretom Perišić.

Učenici su uživali u interaktivnom književnom susretu.

 


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN OSOBA S DOWN SINDROMOM
Ivana Tuđan / datum: 19. 3. 2021. 16:34
U nedjelju, 21.3. se obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom.
Kao podrška u borbi i integraciji oboljelih, nosili smo različite rasparene čarape. 
 

Neka različitost bude naša snaga i naše bogatstvo. Sjetimo se „djece sunca” i češće, a ne samo 21. ožujka, i potrudimo se svi zajedno da se osjećaju vrijednima i posebnima, jer oni to i jesu! 

“Sunce ne pravi nikakve razlike. Njemu je svaki čovjek simpatičan. Gdje sja sunce srca, tu je svaki čovjek vrijedan truda.”, Phil Bosmans

 

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]TED govor o Downovom sindromu
Dražen Crni / datum: 19. 3. 2021. 14:07

Učenici 6.a razreda na satu Hrvatskoga jezika upoznali su se s TED govorom (inspirativni govor usmjeren na ideje vrijedne širenja) te su dobili zadatak da pripreme trominutni govor o tome zašto će na Svjetski dan osoba s Downowim sindromom nositi šarene čarape.

U uvodu su trebali objasniti što je to Downov sindrom, zatim navesti probleme s kojima se osobe s Downovim sindromom susreću, a u zaključku objasniti svoje razloge za podršku tim osobama.

Naš je zaključak: Veća tolerancija prema različitosti vodi do sretnijeg društva!

Osmaši šalju podršku osobama s Downowim sindromom

Učenici 8.a trenutno su kod kuće u samoizolaciji, ali su poslali fotografije svojih šarenih rasparenih čarapa u znak podrške osobama s Downowim sindromom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Naš zavičaj i znamenite osobe našeg kraja
Ivana Tuđan / datum: 16. 3. 2021. 20:20

Učenice 3.p PŠ Psarjevo aktivno su sudjelovale u realizaciji projekta: Naš zavičaj i znamenite osobe našeg kraja.

Učenice su se koristile raznim izvorima znanja, samostalno istraživale ali i suradnički se odnosile. Učenica Larisa Prugovečki potkrijepila je svoje istraživanje dolaskom u školu u dječjoj narodnoj nošnji našeg kraja.

Saznali smo kako se nazivaju dijelovi nošnje(rubača, oplećak, fertun), a platneno pokrivalo za glavu je poculica, ali nosile su ju samo udate žene. Bilo je to vrlo poučno i nadasve zanimljivo istraživanje.

Pohvale učenicama.smiley

Maja Poldrugač, učiteljica


[OPŠIRNIJE]DIVERZIJSKA ŠKOLA FILMA U NAŠOJ ŠKOLI
Lidija Smrndić / datum: 5. 3. 2021. 08:13

Od 22. ožujka do 1. travnja u našoj školi u Donjoj Zelini održat će se besplatna filmska radionica namijenjena djeci i mladima.

Riječ je o intenzivnoj radionici izrade dokumentarnog i eksperimentalnog filma u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina i Diversions International Short Film Festivala.

Radionica počinje razradom ideja i filmskih priča, nastavlja se snimanjem te završava montažom i prikazivanjem filmova. Na radionicu su dobrodošli i ostali kreativci koji su željni izraziti se kamerom, bez obzira na prethodno filmsko iskustvo.

Uvodno predavanje počinje u ponedjeljak, 22. ožujka u 11 sati u prostorijama naše škole. Tada se razvijaju ideje i radi se plan snimanja i montaže za vikend. Filmovi se snimaju i montiraju kroz subotu i nedjelju, a završeni filmovi prigodno će se, uz dodjelu diploma, prikazati u nedjelju 28. ožujka poslijepodne u dvorani Kraluš u Svetom Ivanu Zelini. Točan termin projekcije objavit će se naknadno.

Broj mjesta ograničen je na 8 polaznika.

Zainteresirani polaznici mogu popuniti prijavnicu putem ovog linka:

http://bit.ly/3dC1pdH

Prijaviti se možete do 10. ožujka 2021.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti mailom na:

uciliste@zelina.hr, toma.zidic@gmail.com i martina.jeren@gmail.com ili pozivom na broj +385 91 503 9026

Voditelji radionice su filmski autori Michele Bulešić i Toma Zidić.

Program se održava pod pokroviteljstvom Grada Svetog Ivana Zeline.

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Županijsko natjecanje iz informatike
Dražen Crni / datum: 4. 3. 2021. 10:31

Dana 3.ožujka održavalo se Županijsko natjecanje iz informatike - Infokup 2021. u OŠ Stjepan Radića, Božjakovina. Našu školu predstavljao je učenik 7.a Josip Čurić pod vodstvom mentora Dražena Crnog. Učenik se natjecao u kategoriji Osnove informatike te je ostvario izvrsno 2.mjesto među učenicima sedmih razreda. 


[OPŠIRNIJE]My superhero
Ivana Tuđan / datum: 1. 3. 2021. 11:33

Sinergijom nastave engleskog jezika i videodružine nastao je animirani film o superjunaku autora Stjepana Jermana.

Enjoy!

 


[OPŠIRNIJE]Školska natjecanja
Dražen Crni / datum: 25. 2. 2021. 14:49

Ove školske godine uz pridržavanje svih epidemioloških mjera održala su se brojna školska natjecanja. Učenici su ostvarili zavidne rezultate i pozvani su na županijska natjecanja. Saznajte više klikom na OPŠIRNIJE.


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Dražen Crni / datum: 24. 2. 2021. 21:05

Dana 24. veljače u matičnoj i područnim školama, obilježili smo Dan ružičastih majica, odnosno dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Učenici, ali i neki učitelji su noseći ružičaste majice prigodno obilježili ovaj dan.

# Stop nasilju, nasilje prestaje ovdje, širimo ljubav, spriječimo mržnju! 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostale fotografije pogledajte u fotogaleriji.


[OPŠIRNIJE]Općinska razina smotre Lidrano
Dražen Crni / datum: 19. 2. 2021. 17:26

Općinska razina smotre Lidrano održala se 12.veljače 2021.g. u Osnovnoj školi Dragutina Domjanića u Svetom Ivanu Zelini. Učenici naše škole natjecali su se u svim kategorijama te su ostvarili odlične rezultate plasiravši se na sljedeću razinu natjecanja.

Na županijsku razinu smotre LiDrano upućeni su sljedeći učenici:

-  u kategoriji Literarno stvaralaštvo:

Daljine - Lana Marenčić, 8.b

Ljubavna – Anamarija Kožić, 7.n

-  u kategoriji Novinarski izraz:

Milutin Barač- čovjek koji je znao s naftom; Lucija Škrapec, 6.n

- u  kategoriji Dramsko stvaralaštvo - pojedinačni scenski nastup:

Ema Ninković, 7. n- Pjesma o Čovjeku i Suncu, Dragutin Tadijanović

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima na njihovom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz hrvatskoga jezika za 7. i 8. razrede
Ivana Tuđan / datum: 9. 2. 2021. 19:27

Na školskom natjecanju u poznavanju hrvatskoga jezika ove se godine, 9. veljače, natjecalo šest natjecateljica čije su mentorice bile profesorice Draženka Jarec-Tomorad, Marijana Obad Kopun i Diana Brcković.

Pregled rezultata za sedmi razred je sljedeći:

Rb.

Prezime i ime učenika

Ime škole

Mjesto

Prezime i ime mentora

Broj bodova

1.

Bedenic, Matea

OŠ K. Š. Đalskog

Donja Zelina

Marijana Obad Kopun

44

 

Pregled rezultata za osmi razred je sljedeći:

Rb.

Prezime i ime učenika

Ime škole

Mjesto

Prezime i ime mentora

Broj bodova

1.

LANA ŠKRAPEC

OŠ K. Š. Đalskog

Donja Zelina

Diana Brcković

72

2.

MARIJA BRIŠKI

OŠ K. Š. Đalskog

Donja Zelina

Marijana Obad Kopun

69

3.

TEODORA FILIPOVIĆ

OŠ K. Š. Đalskog

Donja Zelina

Draženka Jarec-Tomorad

62

4.

HANA PETEK

OŠ K. Š. Đalskog

Donja Zelina

Diana Brcković

54

5.

DANIJELA ČOLIG

OŠ K. Š. Đalskog

Donja Zelina

Marijana Obad Kopun

53

 

Na županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika pozvane su Marija Briški, 8.c i Lana Škrapec, 8.n . Natjecanje će se održati 10. ožujka 2021. u Pokupskom.

Lani i Mariji čestitamo na izvrsnim rezultatima i želimo im puno uspjeha!


[OPŠIRNIJE]BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID
Lidija Smrndić / datum: 28. 1. 2021. 16:57

“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” projekt je Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

U prilogu se nalazi brošura BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju.

BROŠURA
 

[OPŠIRNIJE]Organizacija nastave od ponedjeljka 1. veljače 2021.
Lidija Smrndić / datum: 28. 1. 2021. 16:28

Odlukom našeg osnivača Zagrebačke županije u ponedjeljak 1. veljače svi učenici osnovnih škola s područja Zagrebačke županije vraćaju se u školske klupe.

Odluka se nalazi u prilogu.

Prema rasporedu:

a) učenici od 5. do 8. razreda su na nastavi popodne

b) učenici od 1. do 4. razreda su na nastavi ujutro

U ponedjeljak će učenici viših razreda provesti sa svojim razrednicima vježbu evakuacije.

I dalje se pridržavamo svih epidemioloških mjera i protokola.

Vidimo se u ponedjeljak! Sretno svima u daljnjem radu!angel

                                                                                        Ravnateljica Lidija Smrndić


[OPŠIRNIJE]Početak nastave u drugom polugodištu
Lidija Smrndić / datum: 14. 1. 2021. 16:03

Dragi učenici i poštovani roditelji!

U ponedjeljak (18. siječnja 2021.) počinje nastava u drugom polugodištu.

Prema odluci našeg osnivača Zagrebačke županije zbog trenutne epidemiološke situacije s bolešću Covid-19 i sukladno Zaključku Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije nastava u osnovnim školama započinje na sljedeći način:

- učenici od 1. do 4. razreda od 18. 1. 2021. do 31. 1. 2021. imat će nastavu po Modelu A - nastava u školi                                                                 

- učenici od 5. do 8. razreda od 18. 1. 2021. do 31. 1. 2021. imat će nastavu po Modelu C - na daljinu.

Odluka je u prilogu.

Nastava će se do kraja siječnja odvijati samo u jutarnjem turnusu prema važećem rasporedu sati.

Za učenike nižih razreda vrijedi sve kao i do sada: raspored sati, raspored zvona, pridržavanje epidemioloških mjera. Prvi dan nastave provest će se vježba evakuacije i učenike će se upoznati s postupcima ponašanja tijekom i nakon potresa.

Produženi boravak radi kao i do sada.

Predmetna nastava imat će nastavu na daljinu prema rasporedu zvona kao i prije početka zimskog odmora.

Unatoč svim ovim okolnostima želim nam svima skupa ugodan i uspješan nastavak ove nastavne godine bez podrhtavanja i da svi ostanemo i budemo zdravi!

Sretno!!!heart

P.S. Ovoga petka (15. siječnja u 16 sati) održat će se virtualni sastanak ravnatelja škola s ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom.Tema sastanka je početak nastave u drugom polugodištu.  

Ravnateljica Lidija Smrndić


[OPŠIRNIJE]Završetak građevinskih radova na matičnoj školi za 2020. godinu
Lidija Smrndić / datum: 11. 1. 2021. 14:00

Dolaskom kraja kalendarske godine priveli smo kraju i radove u matičnoj školi n Donjoj Zelini.

Kako nam je krov prokišnjavao obnovljen je jedan dio krova koji je bio u najlošijem stanju i radi kojeg su nam najviše stradale konferencijska dvorana i zbornica.

   

Konferencijska dvorana obnovljena je u potpunosti. Stavljena je nova izolacija, gipsane ploče, nova podna obloga i izvršeni su soboslikarski radovi te su trakaste zavjese zamijenjene rolo zavjesama. Dvorana će nam osim za održavanje sjednica i sastanaka služiti i kao zbornica.

  

Obnovili smo i ulaz u matičnu školu. Dio betonskih opločnika je presložen, a dio je zamijenjen asfaltom te su učenici dobili više prostora za sigurniji boravak i druženje ispred škole.

  

Zahvaljujemo našem osnivaču Zagrebačkoj županiji na financijskim sredstvima. Nadamo se potpori i razumijevanju i u ovoj  2021. godini. smiley

P.S. Zadnji potresi nisu učinili  gotovo nikakve štete na našim školskim zgradama. Naši učenici mogu se vratiti u, za sada, sigurno okruženje.

                                                                         Ravnateljica Lidija Smrndić


[OPŠIRNIJE]ČESTITKA - svim ljudima dobre volje
Lidija Smrndić / datum: 23. 12. 2020. 13:38

Uz prigodan video naše Videodružine Ksaver u kojem su sudjelovali svi učenici naše škole želim vam u ime svih djelatnika naše škole:  

- da imate zdravlja i imate sreće

- da vam se ostvare želje i manje i veće

- da zračite vedrinom, a odbacite tugu

-  i da  distanca ponovno blizina bude.

U svoje ime zahvaljujem  vama dragim učiteljima, učenicima i roditeljima na razumijevanju i trudu koji ste uložili u zajednički rad u našoj školi.

Uđimo u Novu godinu s najboljim odlukama, da ćemo s dobrim nastaviti, loše ispraviti, a sve ružno zaboraviti i ukloniti.

Od heart vam želim što je najbolje za vas!

Vama i Vašim najmilijima želim blagoslovljen Božić i zdravu, sretnu i uspješnu novu 2021. godinu! 

Novu 2021. godinu kreirajte po svojoj mjeri!!!

                                                                                                             Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Humanitarna akcija BOŽIĆNA ČAROLIJA uspješno je završena! 😊
Lidija Smrndić / datum: 23. 12. 2020. 13:14

Ovu neobičnu godinu u našoj školi OŠ Ksavera Šandora Đalskog završili smo humanitarnom akcijom BOŽIĆNA ČAROLIJA.

Učenici su, od same pripreme za provođenje akcije, do njene provedbe, pokazali dobrotu i spremnost za pomaganje. Vrijedno su pripremali kutije, oslikavali oglase, plastificirali ih te lijepili po Gradu.

Tijekom dva tjedna, učenici, roditelji i djelatnici Škole nesebično su donosili hranu i higijenske potrepštine.

Kutije, koje su se nalazile na ulazu u naše škole, svakodnevno su se praznile, a potrepštine su sortirali djelatnici Škole.

 

Na samom kraju akcije, prikupljenu smo hranu i higijenske potrepštine pakirali u kutije koje smo obukli u božićno ruho.   

Humanitarnom akcijom BOŽIĆNA ČAROLIJA prikupili smo hrane i higijenskih potrepština za 49 obitelji u potrebi.

Rezultati naše huanitarne akcije pokazali su kako naša Škola i zajednica zaista žive u duhu humanosti i solidarnosti.

Hvala svim mojim učenicima, roditeljima i učiteljima na solidarnosti, osjećaju zajedništva i darovima od ❤ za one najpotrebitije.

Dobro se uvijek dobrim vrati!

Akcija je provedena u suradnji s GDCK Sveti Ivan Zelina i Udrugom DOBRA VOLJA koji su 21. 12. 2020. preuzeli pakete.

Hvala svima!❤🎁🎁❤

Posebna zahvala kolegici Ani Kavić na inicijativi, predanosti i angažiranosti.

Neka svima nadolazeći blagdani budu ispunjeni toplinom, radošću i dobrim djelima.🎄🎁🎉💞

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Kajkavska čestitka
Dražen Crni / datum: 23. 12. 2020. 09:07
Posluhnite kaj su vam za Božič i Nove lete zaželeli učeniki i učenice z naše male nespeške škole.
Se najbole i najte kaj zameriti!
 

[OPŠIRNIJE]Božić u čarobnoj radionici informatike
Dražen Crni / datum: 22. 12. 2020. 08:59

Učenici 8. razreda iskoristili su svoje umijeće i znanje te u programu PowerPoint kroz online nastavu informatike napravili čarobne prezentacije na temu Božić. Istražili su kako se Božić slavio kroz povijest, koje običaje i tradicije njegujemo u narodu, kakve pjesme pjevamo te kako Božić izgleda u današnje doba. Neke od najboljih prezentacija možete pogledati u nastavku. 

1. Lana Marenčić, 8.b    

2. Lucija Bartolović, 8.c

3. Jakov Jakšić, 8.c

4. Amalija Bastalić, 8.c

5. Nikolina Gregurić, 8.b

6. Gabrijela Strelar, 8.b

7. Marija Briški, 8.c

8. Natali Županić, 8.b

9. Marija Došen, 8.a

10. Veronika Perić, 8.a

11. Rea Kušić, 8.N

Iz čarobne informatičke radionice želimo svima blagoslovljen i sretan Božić.

učitelj informatike Dražen Crni

 


[OPŠIRNIJE]Nastava na daljinu - Model C - od 16.12.2020. do 23.12.2020.
Lidija Smrndić / datum: 14. 12. 2020. 15:43

Dragi učenici, roditelji i učitelji!

S obzirom na epidemiološku situaciju s bolešću COVID-19 i sukladno Zaključku Stožara civilne zaštite Zagrebačke županije, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donosi odluku o organizaciji nastave na daljinu za osnovne škole na području Zagrebačke županije od 16. 12. 2020. do 23. 12. 2020.

To znači da će se od srijede nastava za sve učenike odvijati online prema već uhodanom načinu rada.

Odluka župana o organizaciji nastave na daljinu za osnovne škole

Odluka - Model C od 16. 12. 2020. do 23. 12. 2020.

Čuvajte se svi koliko najviše možete!heart

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Školski medni dan
Lidija Smrndić / datum: 8. 12. 2020. 13:14

I ove godine uključili smo se u nacionalni program „Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka“, koji se provodi na blagdan sv. Ambrozija (9. prosinca), zaštitnika pčela i pčelara.

Provode ga Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a obuhvaća podjelu meda i prigodne slikovnice učenicima prvog razreda osnovnih škola.

Svi naši prvašići dobili su na dar staklenku meda i prigodnu brošuru "Pčelica Jelica i medo Edo", a tijekom nastavnog dana bile su održane i radionice vezane uz dan posvećen medu i marljivim pčelicama.

Ravnateljica

   

 

 


[OPŠIRNIJE]Božićna čarolija - humanitarna akcija
Ivana Tuđan / datum: 7. 12. 2020. 08:31
Dragi svi, pridružite nam se u stvaranju božićne čarolije! ❤
 
Učenici OŠ Ksavera Šandora Đalskog u Donjoj Zelini pokrenuli su lavinu dobrote.
 
Darujte od ❤️ i podržite humanitarnu akciju BOŽIĆNA ČAROLIJA!
 
Akcija se provodi u matičnoj školi te u područnim školama u Gornjem Psarjevu i Nespešu tako da svoje paketiće dobrote možete ostaviti na jednoj od ovih lokacija. 
 
Hvala vam! heart
 
 

[OPŠIRNIJE]Blagdanska knjiga želja
Dražen Crni / datum: 3. 12. 2020. 11:07

Dragi učenici, drage učenice!

                    

Evo stigao je prosinac, najradosniji mjesec u godini. Kako znamo da imate puno želja za koje biste htjeli da vam se što prije ostvare, za vas smo osmislili čarobnu knjigu želja. U nju ćete moći od 3. do 23. prosinca upisivati svoje želje. Kako su naši vjerni darivatelji: sv. Nikola, sv. Lucija, mali Isus, pa čak i Djed Mraz, ove godine, valjda zbog koronakrize, zamolili da želje ne budu u prevelikom broju, molimo vas da svatko upiše od tri do pet najvećih želja.

Ako želite biti sigurni da će vaše želje biti ispunjene, svakako se potpišite imenom i navedite razred, a dobro bi bilo napisano pokazati i roditeljima, baki, djedu, teti, stricu, prijateljima…

I prije nego što svoj ovako važan zapis pošaljete u svijet, potrudite se da bude i točno napisan.

Dakle, da ponovimo, naslov vašeg zapisa može biti Mojih pet najvećih želja, Moje blagdanske želje, Tri želje, Pet najvećih želja ili kako već smislite.

A sad pisanje! Na poveznici se nalazi Padlet stranica kojoj pristupite i upišite svoje želje: https://padlet.com/Drazenka/2vftcq4xkpg4jz5l .

Knjiga želja bilježi sve želje, velike i male, pa tako svi učenici i učenice od 1. do 8. razreda mogu upisivati ono što žele da im se uskoro ostvari.

Želimo vam dobru zabavu i da vam se za ove blagdane ispune sve lijepe želje!

Vaše učiteljice hrvatskoga jezika


[OPŠIRNIJE]Model A - NASTAVA U ŠKOLI - na sve 3 lokacije naše škole
Lidija Smrndić / datum: 27. 11. 2020. 12:03

U ponedjeljak 30.11.2020. svi učenici vraćaju se u školske klupe na nastavu u školi.

Viši razredi su na nastavi prijepodne.

Ukoliko se nešto promijeni zbog pojave nepredviđenih okolnosti obavijestit ćemo vas na vrijeme. 

Odluka - Model A

Veliki pozdrav svima!

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Sadnja klona Gupčeve lipe
Lidija Smrndić / datum: 27. 11. 2020. 10:35

Projekt u koji smo kao škola bili uključeni "Uvođenje i razvoj ekološke proizvodnje ljekovitog i začinskog bilja - školski vrtovi" koji provodi Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije, priveo se kraju. Projekt je bio edukativnog karaktera.

U sklopu projekta za našu školu bit će izrađen idejni projekt krajobraznog uređenja školskog dvorišta sa školskim eko vrtom.

Poklanjaju nam i živi suvenir, sadnicu klona Gupčeve lipe. Sadnica je vegetativna kopija sadnice klona Gupčeve lipe. Sadnju su obavili stručnjaci Hrvatskog šumarskog instituta iz Jastrebarskog u petak 27.11.2020. u 11.30 sati.

Sadnicu prati Svjedodžba o podrijetlu sadnice.

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Akcija "Solidarnost na djelu 2020"
Lidija Smrndić / datum: 27. 11. 2020. 10:20

Hvala vam dragi učenici, roditelji i učitelji što ste unatoč ovom neobičnom i zahtjevnom vremenu pokazali  veliko ❤️ te ste sakupili lijepu svotu novaca koja će se upotrijebiti  za najpotrebitije. 

Rezultati ovogodišnje akcije na razini našeg Grada su:
O.Š. K.Š.Đalskog – Donja Zelina 6.740,00 kn
O.Š. D. Domjanića - Sv. Ivan Zelina 5.045,00 kn
O.Š. Bedenica - Bedenica 890,00 kn

Još jednom
veliko HVALA što ste se odazvali akciji Hrvatskog Crvenog križa odnosno našeg GDCK Sveti Ivan Zelina.

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Jesen je drugo proljeće u kojem svaki list je cvijet
Dražen Crni / datum: 24. 11. 2020. 17:00

U našem Cinteku pogledajte prekrasne fotografije jesenjih motiva u školskom parku koje su snimili članovi Foto grupe.

Jan Grozaj, 8.a


[OPŠIRNIJE]NASTAVA NA DALJINU OD 25. 11. DO 27. 11. 2020.- SAMO MATIČNA ŠKOLA
Lidija Smrndić / datum: 24. 11. 2020. 16:11

Dragi učenici, učitelji, cijenjeni roditelji/staratelji!

Zbog epidemiološke situacije učenici naše matične škole će do kraja tjedna imati nastavu na daljinu - organizaciji odgojno-obrazovnog rada prema Modelu C. 

Nastava će se odvijati prema već uobičajenom  načinu, ritmu i rasporedu u MSTeamsu ili na način ranije dogovoren s razrednim učiteljicama.

Odluka je donesena u suglasnosti sa Stožerom civilne zaštite Grada Sveti Ivan Zelina. 

Odluka -  Model C - samo matična škola
Odluka o davanju suglasnosti Stožera CZ Grada Sveti Ivan Zelina 

U Područnoj školi Nespeš i Područnoj školi Psarjevo Gornje nastava će se i dalje odvijati u školi po Modelu A.

Nadam se da se u ponedjeljak 30. 11. 2020. vidimo na nastavi u školi. 

Čuvajte svoje zdravlje. Srdačan pozdrav svima!laugh

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Obavijest- Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Lidija Smrndić / datum: 17. 11. 2020. 18:01

U srijedu 18.11.2020. je državni praznikDan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te taj dan nema nastave.

I u našoj školi Vukovar svijetli!

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Vječan ko narod ponosno stoji…
Dražen Crni / datum: 17. 11. 2020. 17:40

U matičnoj školi učenici su danas paljenjem lampaša pred školom odali počast herojstvu Vukovara i Škabrnje koji su 18. studenoga 1991. pretrpjeli teške žrtve i razaranja, ali su se izdigli iz pepela te postali simbol pravedne borbe, domoljublja, ponosa i slave.

Nakon toga učenici su minutom šutnje odali počast svim žrtvama Domovinskog rata.

 

Fotogalerija

Foto grupa

Novinarska grupa


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja obilježen u PŠ Nespeš
Dražen Crni / datum: 17. 11. 2020. 12:02

Učenici PŠ Nespeš zapalili su svijeće u znak sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Tom prigodom izrekli su stihove domoljubnih pjesama Ljerke Car Matutinović, Tu je nekad bio grad i Daniela Načinovića, Domovina iz srca raste  te nekoliko svojih literarnih radova domoljubne tematike.

Fotografije

Ljerka Car Matutinović

Tu je nekad bio grad

(Nepokorenom gradu Vukovaru)

Sine moj, ne zaboravi

TU JE NEKAD BIO GRAD

Prelijep, u cvatu

Vitki zvonici izrasli iz ravnice

Pjesma široka i radosna

ko dječje oči obasjane igrom

Sine moj, ne zaboravi

TU JE NEKAD BIO GRAD

Kao aveti niču sada crni zidovi

zgarišta

Izrešetani i poniženi do nadljudske

patnje

Ne zaboravi, sine moj

TU JE NEKAD BIO GRAD

Bespomoćne žene i djeca, ranjenici u skloništima

ispod ruševina

Branitelji u rovovima prkose

Čudesni arkanđeli plamenog mača

Sve suze ovoga grada sav teški vapaj

u vatrene strijele pretvaraju

Ni stopu zemlje hrvatske bezumnim drznicima

Sine moj, ne zaboravi

TU JE NEKAD BIO GRAD

i bit će zauvijek

20. X. 1991.


[OPŠIRNIJE]Vukovar, zašto ga toliko volim?
Ivana Tuđan / datum: 12. 11. 2020. 17:34

Na poziv Lions Cluba Vukovar ove godine odazvali smo se na tradicionalni natječaj za učenike osnovnih škola od 4. do 8. razreda pod naslovom " Vukovar - zašto ga toliko volim?", kojim organizatori i ove godine žele obilježiti Sjećanje na žrtvu Vukovara.

Na natječaj su se odazvali i naši šestaši iz Nespeša. Također, ususret Danu sjećanja pripremili su svoje pjesme i u obliku plakata za obljetnicu uz podršku razrednice, profesorice Ane Banić.

 

Vukovar!

Čujem li tu riječ,

osjećam bol kao

da mi netko solju soli ranu

i ostavlja crnu rupu u srcu mome,

prazninu.

 

Vukovar!

Čujem li tu riječ,

vidim žene kako trče

s djecom svojom, starima i

slabima,

a muževi brane svoju obitelj i

Vukovar.

 

Vukovar!

Čujem li tu riječ,

čujem nemiran žubor

širokoga plavog Dunava, 

u pozadini pucnjava drskih

neprijatelja.

 

Vukovar!

Čujem li tu riječ,

samo vidim sve užasno,

pa kažem:

„Nikada više nek' ne bude rata!“

 

Vukovar!

Čujem li tu riječ,

naježim se i kažem

samo jednu riječ – HRABROST.

Lucija Škrapec, 6.n

Ostale pjesme pročitajte pod opširnije...


[OPŠIRNIJE]Međunarodno natjecanje Dabar
Dražen Crni / datum: 9. 11. 2020. 14:46

                                  

Naša škola i ove školske godine uključila se u međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Čestitamo svim natjecateljima na sudjelovanju i želimo im puno uspjeha. 


[OPŠIRNIJE]Održavanje odgojno-obrazovnog rada u školi - Model A od 9.11.2020.
Lidija Smrndić / datum: 6. 11. 2020. 12:55

U ponedjeljak 9.11.2020., krećemo ponovo s održavanjem odgojno - obrazovnog rada u školi - Model A

S obzirom na epidemiološku situaciju u našem kraju molim vas da se i dalje  savjesno pridržavamo svih važećih protuepidemijskih mjera (nošenje maske, higijena ruku, socijalna distanca) . Epidemiološka slika u našoj školi je sada zadovoljavajuća.

Odluka - Model A

Lidija Smrndić, ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Mali kajkavci - veliki kreativci
Lidija Smrndić / datum: 4. 11. 2020. 15:41

U subotu, 31. listopada 2020. u Svetom Ivanu Zelini, održana je virtualna 40. Smotra dječjega kajkavskoga pjesništva „Dragutin Domjanić“, poznatija kao Mali kaj v Zelini.

Svake godine na njoj sudjeluju brojni učenici i njihovi mentori koji čuvaju i njeguju kajkavski izričaj svojih zavičaja, mjesta i sela. Oni su pravi čuvari hrvatske baštine i govora kojim su se „spominali“ naši stari.

Iz naše škole na smotru je ove godine pozvana na javno izvođenje pjesme na pozornici, učenica Matea Bedenic s pjesmom Trsje pod mentorstvom profesorice Marijane Obad Kopun.

Javno izvođenje prebačeno je na online verziju, stoga smo Mateinu recitaciju snimili te je poslali organizatoru, a ona je složena u kompilaciju. Mateina izvedba je oko 20. minute.

Pjesma učenice Lucije Škrapec  Norci uvrštena je u zbirku pjesama. Mentorica  je profesorica Lidija Vešligaj.

U nastavku pročitajte odabrane pjesme, a u rubrici zaKAJ pronaći ćete sve radove kojima smo se ove godine odazvali na natječaj.


[OPŠIRNIJE]Neka nova pravila
Lidija Smrndić / datum: 4. 11. 2020. 13:42

Evo kako se članovi videodružine nose s novonastalom situacijom! laugh

Martina Jeren, učiteljica engleskog jezika


[OPŠIRNIJE]Jesenski odmor za učenike i Nastava na daljinu od 4.11.2020. do 6.11.2020.
Lidija Smrndić / datum: 29. 10. 2020. 18:51

Jesenski odmor za učenike bit će u PONEDJELJAK (2.11.) i UTORAK (3.11.). Ta dva dana nema nastave.

Zbog trenutne epidemiološke situacije i izrečenih mjera izolacije i samoizolacije dijelu učenika i učitelja, Osnovna škola Ksavera Šandora Đalskog je na preporuku epidemiološke službe i u suglasnosti sa Stožerom civilne zaštite Grada Sveti Ivan Zelina donijela odluku o organizaciji odgojno-obrazovnog rada prema Modelu C – održavanje nastave na daljinu.

OŠ Ksavera Šandora Đalskog će od 4. studenog 2020. do 6. studenog 2020. izvoditi nastavu na daljinu u realnom vremenu prema važećem rasporedu putem aplikacije MS Teams.

Učenici 1. i 2. razreda pratit će nastavu na HRT-u 3 uz podršku učitelja i roditelja i komunicirati putem dogovorenog komunikacijskog kanala.

Odluka -  Model C
Odluka o davanju suglasnosti Stožera CZ Grada Sveti Ivan Zelina 

U školske klupe vraćamo se u ponedjeljak 9.11.2020. prema uobičajenom rasporedu. Niži razredi su na nastavi prijepodne.

Predahnimo svi zajedno i očuvajmo svoje zdravlje!

P.S. O svim promjenama u razrednim odjelima roditelji će i dalje informacije dobivati od razrednika dogovorenim komunikacijskim kanalima. Molimo vas da i nadalje poštujete Protokol o organizaciji nastave u ovoj školskoj godiniKućni red škole te ostale propisane dokumente, obavijesti i upute. Sve mjere donose se zbog očuvanja zdravlja i sprječavanja širenja zaraze među učenicima i djelatnicima škole.

Lidija Smrndić, ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Intervju s Marijom Briški
Marina Grugan / datum: 23. 10. 2020. 09:40

Marija Briški, naša najuspješnija učenica, ove je godine sudjelovala na pet županijskih natjecanja, a pozvana je i na državno natjecanje iz kemije. Intervju s Marijom pročitajte u našem Cinteku.


[OPŠIRNIJE]Odluka o cijeni prehrane u školskoj kuhinji u školskoj godini 2020./2021.
Lidija Smrndić / datum: 10. 10. 2020. 19:44

Od 1. listopada 2020. cijena prehrane u školskoj kuhinji iznosi 7 kuna po danu.

Odluka Školskog odbora naše škole o cijeni prehrane nalazi se na poveznici.

Lidija Smrndić, ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Otvoreni čitalački kutak - DND Sv. Ivan Zelina
Lidija Smrndić / datum: 9. 10. 2020. 10:17

Suradnja naše škole i Društva Naša djeca - Sveti Ivan Zelina nastavlja se i ove školske godine, naravno uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

U sklopu održavanja Dječjeg tjedna koji je tradicionalno godišnja akcija Saveza društava "Naša djeca" Hrvatske, a koji se ove godine održava od 5.-11.10. u utorak 06.10.2020. u sklopu događaja "Otvoreni čitalački kutak" učenici 4. b slušali su predavanje "Putopis iz Indije - I tamo djeca žive". Gost je bio fantastični Kristian Nasteski🤩.

Naši učenici slušali su o Kristianovom boravku, načinu života, školovanju i odrastanju u Indiji, o njegovom snalaženju u stranoj zemlji kao djetetu, o kulturi i narodu, a ponajviše o djeci🙋‍♀️🙋‍♂️🙋. Na kraju druženja Kristian je zasvirao je na tradicionalnim indijskim instrumentima i svi su zaplesali.

Dogovoreno je da će učenici svojim vršnjacima u Indiji pisati pisma i slati crteže u kojima će im približiti našu zemlju, pa je moguće da se tu razviju i neka prijateljstva na daljinu.

Već se veselimo novom susretu i novom Čarobnom čitalačkom četvrtku u prosincu.laugh

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Odlazak u mirovinu tajnice škole Danice Koščec - 40 godina u školi
Dražen Crni / datum: 6. 10. 2020. 12:56

Prošli smo mjesec ispratili u mirovinu tajnicu škole Danicu Koščec koja je u našoj školi provela punih 40 godina. Počela je raditi 25. kolovoza 1980. godine i sve do zadnjeg dana svoj je posao radila sa srcem vodeći računa o dobrobiti škole.

Od te sada već davne 1980. godine surađivala je s četirima ravnateljima, dočekala je i ispratila puno učitelja i ostalih djelatnika škole i svakom je nastojala pomoći da se što bolje snađe u kolektivu, za svakoga je imala ljubaznu riječ i ohrabrenje.

I u poslovnom i u privatnom životu u ta joj se četiri desetljeća dogodilo puno toga lijepoga, ali bilo je i teških trenutaka koje je uvijek svladavala s osmijehom i optimizmom, nikada se ne žaleći. Kolektiv bez nje više neće biti isti jer za nas koji je dugo poznajemo ona je bila jedan od zaštitnih znakova naše škole i s njezinim odlaskom kao da završava jedno razdoblje.

Hvala ti, draga Danči, što si cijeli svoj radni vijek dala ovoj školi, hvala na svakoj lijepoj riječi, optimizmu i vedrom duhu, na podršci i ohrabrenju koje si imala za sve djelatnike naše škole. U zasluženoj mirovini želimo ti ponajviše zdravlja, a za ostalo ćeš se sama pobrinuti jer će te tvoja energija i optimizam držati stalno zaposlenom i sigurno ti neće biti dosadno.

Hvala na svemu i sretno!

Kolektiv OŠ Ksavera Šandora Đalskog

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Zahvalni smo učiteljima što žele dobro za nas!
Marina Grugan / datum: 5. 10. 2020. 08:22

DAN UČITELJA, 5.10. 2020.

I ove godine 5. listopada u cijelom svijetu obilježava se Dan učitelja. Kako bi čestitali taj ''učiteljski rođendan'', petaši i šestaši pripremili su dva panoa puna ''cvijeća'' za svoje učiteljice i učitelje. Naravno, uz cvijeće idu lijepe riječi. Jedna od najljepših izjava koje su učenici osmislili zasigurno je ova: „Kad bi barem naši učitelji znali koliko ih volimo!“

U nastavku pročitajte još učeničkih izjava koje su se našle u anketi koju su popunjavali, a koje smatramo vrlo znakovitima jer pokazuju da je u našoj školi atmosfera ugodna i prijateljska. Naravno, otkrivaju i što žele naši učenici: „Više znati, a manje učiti!“ Hoće li se to ikad ostvariti, ipak ne znamo.


[OPŠIRNIJE]Podsjetnik za prijavu na sustav MS Teams
Marina Grugan / datum: 30. 9. 2020. 15:37

Poštovani učenici i roditelji odnosno skrbnici!

Podsjećamo vas na važnost prijave svih učenika predmetne nastave na sustav MS Teams, pogotovo učenika petih razreda koji ga do sada još nisu koristili. U slučaju da dođe do situacije u kojoj bi se nastava izvodila virtualnim putem, bitno je da su svi učenici na vrijeme prijavljeni i spremni nesmetano pratiti istu.

 

 

KAKO SE PRIJAVITI?

1. Spojiti se na mrežnu stranicu Office365.

2. U gornjem desnom kutu kliknuti na Aktivacija O365 računa i prijaviti se korisničkim podacima za e-Dnevnik.

3. Na školskoj mrežnoj stranici u gornjem desnom kutu slijediti link za odgovarajući razred i pritisnuti na plavi gumbić Pridruži se.

Profesori informatike i razrednici odobrit će primljene zahtjeve i provjeriti jesu li se svi učenici dobro prijavili.

Sretno!


[OPŠIRNIJE]49. festival dječje kajkavske popevke u Zlataru
Lidija Smrndić / datum: 23. 9. 2020. 08:38

U sklopu manifestacije Dani kajkavske riječi Zlatar 2020. u nedjelju, 20. rujna 2020. godine, održan je 49. Festival dječje kajkavske popevke.

Na Festivalu je ove godine izvedeno 14 popevki, a nastupili su učenici iz, Krapinsko – zagorske, Međimurske, Primorsko-goranske, Varaždinske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba. Pjevači su nastupili, kao i svake godine, uz pratnju Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda.

Naše učenice Lucija Bartolović i Leona Mešter odličnim i uvjerljivim nastupom predstavile su našu školu pjesmom "Moj razred". Tekst pjesme napisala je Mateja Drk, glazbu učenici naše škole i učiteljica Helena Previšić, a aranžman Tihomir Zlatić. Učenice je za nastup pripremila učiteljica Iva Denona. 

Cijenjena publika uživala je u prekrasnim glazbenim izvedbama učenika koji su nastupali obučeni u tradicionalne nošnje te u vrhunskoj pratnji Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije.

Bravo Lucija i Leona!heart

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Dani otvorenih vrata - ROBOKACIJA
Marina Grugan / datum: 22. 9. 2020. 07:56

Robokacija poziva sve roditelje osnovnoškolaca da ih, zajedno s djecom, posjete na Danima otvorenih vrata od 21. do 25. rujna 2020. između 18 i 20 sati u Palinovečkoj 19e u Zagrebu. Kako bi se budući robotičari i njihovi roditelji detaljno informirali o radionicama i odabrali one koje im najviše odgovaraju, Robokacija će omogućiti da osobno zavire "iza kulisa" radionica robotike.

Robokacija ima radionice za sve uzraste osnovnoškolaca. Učenici od 5. do 8. razreda pohađaju radionice Robokacije na kojima, između ostalog, izrađuju lampe koje rade na pljesak, električne klavire, laserske detektore, auta i glisere na Bluetooth ili robote koji toče sok. Učenici od 1. do 4. razreda na radionicama Robokacija Junior uče programiranje i kodiranje, izvode znanstvene pokuse i kroz zabavu ulaze u svijet robotike.

Robokaciju podržavaju FER - Fakultet elektrotehnike i računarstva i Rimac Automobili.

REZERVACIJA TERMINA na Danima otvorenih vrata:

1. putem e-maila na info@robokacija.hr

ili

2. na broj +385 99 880 1846.


[OPŠIRNIJE]POLASCI AUTOBUSA S POLAZNIH STANICA
Lidija Smrndić / datum: 21. 9. 2020. 08:54

Kako zbog epidemioloških mjera učenici ulaze u školu u nekoliko navrata, ne svi odjednom kako dosadašnjih godina. Zbog toga se kao početak nastave gleda vrijeme kada s ulaskom u školu započinju "A" razredi.

 

POLASCI AUTOBUSA S POLAZNIH STANICA:

BLAŽEVDOL – polazak 25 min prije početka 1. ulaska učenika u školu

PSARJEVO –  polazak 25 min prije početka 1. ulaska učenika u školu

BLAŠKOVEC - polazak 30 min prije početka 1. ulaska učenika u školu

LAKTEC, MAJKOVEC – polazak 35 min prije početka 1. ulaska učenika u školu

RAZREDNA NASTAVA  I PREDMETNA NASTAVA - UJUTRO:

BLAŽEVDOL – 7:10 h

PSARJEVO – 7:15

BLAŠKOVEC – 7:05 h

LAKTEC, MAJKOVEC – 7:00 h

RAZREDNA NASTAVA  - POPODNE:

BLAŽEVDOL – 13:40 h

PSARJEVO – 13:40

BLAŠKOVEC – 13:35 h

LAKTEC, MAJKOVEC – 13:30 h

PREDMETNA NASTAVA - POPODNE:

PONEDJELJAK I UTORAK

BLAŽEVDOL – 12:50 h

PSARJEVO – 12:50

BLAŠKOVEC – 12:45 h

LAKTEC, MAJKOVEC – 12:40 h

SRIJEDA, ČETVRTAK, PETAK

BLAŽEVDOL – 12:10 h

PSARJEVO – 12:10

BLAŠKOVEC – 12:05 h

LAKTEC, MAJKOVEC – 12:00 h

Moguće je odstupanje od predviđenog vremena polaska i dolaska autobusa zbog nepredviđenih sitacija koje se uvijek mogu dogoditi.

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]51. Dani kajkavske riječi u Zlataru
Lidija Smrndić / datum: 21. 9. 2020. 08:18

Dani kajkavske riječi, manifestacija koja njeguje kajkavsku riječ, kulturu i tradiciju, održava se od 1970. godine u Zlataru. Kroz niz kulturnih, etno, zabavnih i sportskih sadržaja okuplja sudionike svih uzrasta. Zbor malih pjesnika, Festival dječje kajkavske popevke, prezentacija starih zagorskih običaja i zanata „Pajdaško sprehajanje“, izložbe tradicijskih zanata, jela i rukotvorina, likovne izložbe, koncerti, predstave i sportski susreti, tijekom deset dana ponudit će ponešto zanimljivo svakom posjetitelju.

U subotu, 19. rujna 2020. u  OŠ A. Kovačića u Zlataru,  održan je Zbor malih pjesnika, ali bez publike, uz prisustvo mentora i roditelja. Zbor okuplja učenike osnovnih škola kajkavskog govornog područja diljem Hrvatske. Na natječaj je pristiglo 275 radova , a prosudbena komisija  u sastavu prof. Željka Horvat- Vukelja, dr. sc. Ivo Kalinski i prof. Ivančica Tomorad, odabrala je 52 pjesme koje su tiskane u zbirci pjesama, dok je na Zboru izvedeno njih 26. Među njima je i pjema Tiček i ja učenice 4. b razreda naše škole, Emilie Županić pod mentorstvom učiteljice Višnjice Dananić. Bravo za Emilie i učiteljicu Višnjicu!heart

 

Tiček i ja

V jutre me tiček rano zbudil,

po obloku je glasne hodil

sim pak tam, sim pak tam,

ni vnutra, ni van.

 

Jake je popeval i nalukaval se same,

štel me je zbuditi mester moje mame.

 

Zna taj tiček da v školu moram iti

i ak' zaspim svi budu bili srditi.

 

Idem sad tiček moj v školu ja,

tam me čeka družba vsa.

 

I ti tiček hiži svojoj kreni, a zjutra

se vrni na oblok pak k meni.

                          Emilie Županić

Učiteljica Višnjica Dananić i ravnateljica


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA RODITELJE/STARATELJE I UČENIKE
Lidija Smrndić / datum: 13. 9. 2020. 17:54

Unatoč jednom potvrđenom slučaju bolesti uzrokovanoj virusom COVID-19 i dvije izrečene mjere samoizolacije u razgovoru s epidemiološkom službom zaključeno je da nitko od ostalih učenika i djelatnika naše škole ne treba u samoizolaciju. Sve mjere donose se prema uputama epidemiologa. Škola samostalno ne donosi nikakve odluke vezano za virus COVID-19.

SAMOIZOLACIJA

– tko sve treba biti u njoj i pravila koja trebaju poštovati ukućani osobe koja je u izolaciji

Zahvaljujući poštivanju epidemioloških mjera sutra nastavljamo svi s radom po Modelu A- nastava u školi. Danas je izvršena dezinfekcija zamagljivanjem matične škole u svrhu uništavanja COVID-19. 

Molim vas da još više pripazite na pridržavanje svih epidemioloških mjera kako ne bismo završili u samoizolaciji i online nastavi. MASKE SU ZA UČENIKE VIŠIH RAZREDA OBAVEZNE SVUGDJE, a za UČENIKE NIŽIH RAZREDA NISU OBAVEZNE SAMO U UČIONICI. Držimo socijalnu distancu i često perimo ili dezinficirajmo ruke.

Roditeljski sastanci zakazani za drugi tjedan ne mogu se radi epidemiološke situacije u Gradu i Odluke Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije održati u školi već samo online. 

Odluka Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije

U Školi smo spremni za sve scenarije rada. Idimo i dalje hrabro, pridržavajmo se epidemioloških mjera i na kraju će sve biti dobro. heart

Hvala vam na razumijevanju i suradnji!

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]Počelo je, počelo!
Lidija Smrndić / datum: 8. 9. 2020. 17:22

U ponedjeljak, 7. rujna 2020. započela je nova, neobična nastavna godina različita od svih dosadašnji. 

Prvi dan nastave obilježilo je pridržavanje epidemioloških mjera i novi ritam života škole, ali i svečani prijem naših dragih prvašića. Radosno smo dočekali 43 prvašića u matičnoj školi, 10 u PŠ Nespeš, a 3 u PŠ Gornje Psarjevo. 

            

Neka naše đake prvake kroz cijelo školovanje prate sreća, uspjeh, zadovoljstvo i osmijeh, a u ovo vrijeme prvenstveno zdravlje!

I na kraju, svima nama neka ova nastavna godina bude ispunjena zadovoljstvom,  kreativnošću, razumijevanjem, lijepim trenucima i zdravljem! 

"Za onoga tko želi učiti, cijeli je svijet učionica, a svatko koga sretne mu je - učitelj."

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]RASPORED ZVONA, REDOSLIJEDA ULASKA RAZREDA U ŠKOLU I RED VOŽNJE AUTOBUSA
Lidija Smrndić / datum: 8. 9. 2020. 14:42

Dokument Raspored zvona dostupan je OVDJE za preuzimanje.


[OPŠIRNIJE]DRAGIM RODITELJIMA NA SAMOM POČETKU
Lidija Smrndić / datum: 6. 9. 2020. 15:59

Poštovani roditelji! 

Pred nama je školska godina koja je nažalost puna pitanja, neizvjesnosti i puna izazova. 

No unatoč tome radujemo se novom početku, ponovnom viđenju s našim dragim učenicima, te s nestrpljenjem očekujemo naše prvašiće. 

 Pred nama svima je ozbiljan izazov – sačuvati zdravlje naše djece, zaposlenika, svih članova naših obitelji, a istovremeno omogućiti našim učenicima stjecanje znanja s kojima će dalje kroz život, a i da postanu cjelovite osobe, dobra djeca svojih roditelja i iskreni prijatelji. 

U skladu s epidemiološkom situacijom u našoj županiji u našoj školi odlučili smo se za Model A – NASTAVU U ŠKOLI uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Nadam se da smo uspjeli primijeniti i organizirati rad u skladu sa preporukama i uputama iako smo se susretali s nizom ograničavajućih i otežavajućih okolnosti zbog tri lokacije škole, veličine škola, dvije smjene i niza drugih faktora.

Preporuke nisu obvezujuće, ali odluka Vlade objavljena u Narodnim novinama jest.   

ODLUKA VLADE O NAČINU IZVOĐENJA NASTAVE U UVJETIMA EPIDEMIJE COVID-19

Svjesni smo nepredvidljivosti vremena i da nam se situacija može promijeniti iz minute u minutu. Stoga svi zajedno trebamo biti spremni na brze promjene praćene razumijevanjem i suradnjom. Hoćemo li trebati prelaziti na Model B – MJEŠOVITI OBLIK NASTAVE ili Model C – NASTAVA NA DALJINU ovisit će o zdravstvenim preporukama koje se odnose na epidemiološku situaciju na nacionalnoj i lokalnoj razini. U tom slučaju i dalje ćemo koristiti platformu MTeams.            

 Molim Vas da u svojim obiteljima, prilikom razgovora sa svojom djecom, ukažete na potrebu pridržavanja svih mjera koje su pred nama, koje nisu ni lake ni jednostavne ali sam uvjerena da se uz međusobni razgovor i promišljanje svaki (ili gotovo svaki) problem može riješiti. Mi u školi dat ćemo sve od sebe.

Komunicirajte s razrednicima (za sada samo na daljinu ili po najavi na otvorenom prostoru), a i ja Vam stojim na raspolaganju.

Nadam se i želim da svi ostanemo zdravi i ujedinjeni u naporima da pobijedimo tog nevidljivog i nepredvidljivog neprijatelja cijelog čovječanstva. Krenimo hrabro!   

      

Donja Zelina, 6. rujna 2020. 

S poštovanjem, ravnateljica Lidija Smrndić 


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST ZA RODITELJE/STARATELJE I UČENIKE - ORGANIZACIJA NASTAVE U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI
Lidija Smrndić / datum: 3. 9. 2020. 15:39

Poštovani roditelji i dragi učenici,

7.rujna 2020. počinje nova nastavna godina, ali u znatno drugačijim uvjetima nego ikoja do sada.

Prvi tjedan  nastave učenici od 5. do 8. razreda započinju s nastavom u jutarnjem turnusu, a učenici od 1. do 4. razreda u poslijepodnevnom turnusu.

Prvog dana nastave svi učenici od 1. do 8.razreda će u školi dobiti po dvije platnene perive maske koje nabavlja i financira Zagrebačka županija.

Produženi boravak bit će od utorka, 8.9.2020. za sve učenike. Molim roditelje da radi epidemioloških mjera dovoze svoje dijete u produženi boravak. Učenici će ulaziti u školu na unaprijed određeni ulaz za njegov razred i nakon obuvanja papuča prati ruke u sanitarnom čvoru. Nakon toga otići će u hol za točno određeni stol.

Školska kuhinja započinje s radom u četvrtak, 10.9.2020.

Neka nam nova nastavna godina bude odgovorna, uspješna i zdrava! heart

                                                                            Lidija Smrndić, ravnateljica


[OPŠIRNIJE]MODELI I PREPORUKE ZA RAD U NOVOJ ŠKOLSKOJ GODINI I VULNERABILNE (OSJETLJIVE) OSOBE
Lidija Smrndić / datum: 31. 8. 2020. 14:12

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je inačicu dokumenta Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021.  u kojemu se predlažu modeli i nude preporuke za odgojno-obrazovni rad i izvođenje nastave u vrtićima i školama. Cilj izrade preporuka je osiguravanje što sigurnih uvjeta izvođenja odgojno-obrazovnoga rada uz uvažavanje specifičnosti obzirom na dob djece i učenika, kao i različitih uvjeta za rad u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Dokument se nadovezuje na mjere koje su razrađene u dokumentu HZJZ-a Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. od 24. kolovoza 2020.

U Uputama je naglasak stavljen na zdravstveno-epidemiološku komponentu, a u ovom dokumentu na odgojno-obrazovno (pedagošku).

U Uputama su jasno definirana i postupanja vezano uz izrazito vulnerabilne (osjetljive) osobe u dijelu teksta koji glasi:

„S obzirom da se rizik od zaraze u dječjem vrtiću za odgojitelje te školi za učitelje nije do sada pokazao većim od rizika od zaraze na bilo kojem drugom radnom mjestu ili u zajednici, smatra se da samo izrazito vulnerabilne (osjetljive) osobe ne smiju raditi u dječjem vrtiću i školi, dok osobe s većinom kroničnih bolesti mogu raditi u dječjem vrtiću i školi jednako kao i na drugim radnim mjestima.

Za svaku izrazito vulnerabilnu osobu (djelatnik i dijete/učenik) ili osobu koja dijeli kućanstvo s izrazito vulnerabilnom osobom, potrebno je pojedinačno razmotriti situaciju uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju. Odluku o tome donosi liječnik primarne zdravstvene zaštite kao i o eventualnim drugim posebnim mjerama zaštite poput nošenja maske i sl. (pedijatar, liječnik obiteljske medicine, te za učenike kod izostanaka duljih od mjesec dana liječnik školske medicine).

U kućanstvu u odnosu na vulnerabilnog člana preporučuje se izbjegavati bliski kontakt, nositi masku kada je primjereno i provoditi druge preventivne mjere. Popis izrazito vulnerabilnih skupina bolesti i zdravstvenih stanja i uvjeti za njihov boravak u školi sukladan je pravilima liječničke struke.“

MOLIM VAS DA SE RASPITATE KOD LIJEČNIKA PRIMARNE ZAŠTITE SPADA LI VAŠE DIJETE U SKUPINU VULNERABILNIH  (osjetljivih) OSOBA TE O TOME OBAVIJESTITE RAZREDNIKA/RAZREDNICU DO ČETVRTKA, 3.9.2020.

U slučaju bilo kakvih nedoumica upućujemo da se obratite svome liječniku primarne zdravstvene zaštite. 

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021. nalaze se na poveznici.

Hvala unaprijed na suradnji i razumijevanju!

                                                                                                

                                     ravnateljica Lidija Smrndić, mag.prim.educ.


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST RODITELJIMA BUDUĆIH PRVAŠIĆA
Lidija Smrndić / datum: 31. 8. 2020. 14:07

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da se, sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja, roditeljski sastanak planiran za utorak, 1. 9. 2020. neće održati. Sa svim potrebnim informacijama bit ćete upoznati prvi dan nastave, 7. rujna 2020. godine.

Molimo vas da pratite mrežnu stranicu škole gdje ćemo objavljivati nove informacije i upute te raspored prijema prvašića u školu.


[OPŠIRNIJE]UPUTE ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE
Lidija Smrndić / datum: 25. 8. 2020. 10:16

Dragi učenici, roditelji/skrbnici i učitelji,

početak nove školske godine kuca na vrata. Odmorite još malo i pripremite se za još jednu neobičnu nastavnu godinu u kojoj će nam itekako trebati razumijevanje i fleksibilnost te stalna spremnost na promjene i suradnju.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs je u ponedjeljak 24.8.2020. predstavio detaljne upute za početak nove školske godine.Upute se nalaze na poveznici

Trudit ćemo se da vas na vrijeme obavijestimo o svim bitnim činjenicama vezanim za sam početak. Kako sada stvari stoje bit će to tek krajem idućeg tjedna stoga vas molim za strpljivost. heart

                                                        ravnateljica Lidija Smrndić, mag.prim.educ.


[OPŠIRNIJE]ODGODA VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE
Lidija Smrndić / datum: 24. 8. 2020. 08:49

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio nove preporuke pod nazivom " MOGUĆNOSTI IZVOĐENJA IZVANUČIONIČKE NASTAVE VEZANO UZ PANDEMIJU COVID-19" koje su dostupne na poveznici. Sukladno preporuci do daljnjega odgađamo planiranu višednevnu izvanučioničku nastavu za 4. i 7. razrede. Drugih informacija nemamo.

Hvala na razumijevanju!

S poštovanjem,

                                                    voditeljice izvanučioničke nastave i ravnateljica


[OPŠIRNIJE]LJETO U ĐALSKOM
Lidija Smrndić / datum: 28. 7. 2020. 08:01

I ovo ljeto u Đalskom protječe radno. U srijedu, 15. srpnja 2020. započela je sanacija šteta  nastalih u potresu i to na sve tri lokacije naše škole. Područna škola Psarjevo Gornje je kao naša najstarija zgrada najviše stradala. Sanira se sjeverna fasada i ruši dimnjak koji nije u funkciji. Potrebno je obnoviti sve stropove, maknuti trstiku, staviti nove instalacije te led rasvjetu.

     

     

U PŠ Nespeš sanirat će se ulaz u školu, rampa i vanjske stepenice te dio zidova i dimnjak.

     

U matičnoj školi bavit ćemo se sanacijom zidova, konferencijske dvorane i krova te djelomično sportske dvorane.

              

Zahvaljujući našem osnivaču Zagrebačkoj županiji novu školsku godinu dočekat ćemo sigurno i u lagano novom ruhu.

Ravnateljica


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju