preskoči na sadržaj
Novosti

Trećaši u Velikom Grđevcu i Bjelovaru

U četvrtak, 11. svibnja 2017. učenici trećih razreda matične i područnih škola bili su na izletu u Velikom Grđevcu i u Bjelovaru.

U osam sati okupili smo se ispred škole te krenuli prema prvom odredištu. Oko pola deset, stigli smo u Kulturni centar „Mato Lovrak“ u Velikom Grđevcu. Uz pratnju stručnog vodiča Kulturnog centra, razgledali smo Osnovnu školu Mate Lovraka koju je Mato Lovrak pohađao kao dijete i u kojoj je kasnije radio kao učitelj. U njoj smo se zadržali u spomen sobi Mati Lovraku u kojoj smo vidjeli njegove dokumente, njegova književna djela, osobne predmete, pogledali isječke filmova „Vlak u snijegu“ i „Družba Pere Kvržice“  te ostalu ostavštinu njegovog rada i djela.

Nakon toga, vlakić „Lovrak Express“ povezao nas je do sljedećeg odredišta – „Staze prijatelja prirode“. Tamo smo imali priliku vidjeti rekonstruirani mlin nalik onome kakvog je družba Pere Kvržice mogla obnavljati. Naučili smo mnogo o načinu života kakvim se živjelo na selu u Lovrakovo vrijeme i vidjeli smo brojne predmete iz prošlosti. Ondje smo imali priliku vidjeti i razgledati i parnu lokomotivu s vagonima iz romana „Vlak u snijegu“.

Zatim smo se uputili prema ŠRC „Kukavica“ gdje smo ručali. Nakon ručka, učenici su uživali u sportskim igrama na prostranim sportskim terenima.

Na povratku smo posjetili i Bjelovar – središte Bjelovarsko - bilogorske županije i Bjelovarsko - križevačke biskupije. Bjelovar je jedan od mlađih gradova, nastao sredinom 18. st. odlukom Marije Terezije. Pogledali smo najvažnije kulturno-povijesne spomenike i prošetali centrom grada gdje smo se za kraj osvježili sladoledom.

Uslijedio je povratak prema školi. Pomalo umorni, ali dobro raspoloženi, oko 17:30 stigli smo pred školu odakle su se učenici školskim autobusima uputili kućama.

fotogalerija

piše učiteljica Antonia Kelava
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Grugan   datum: 13. 5. 2017.

Važni datumi

29.3.2018. -  6. 4.2018. PROLJETNI ODMOR UČENIKA

30.4.2018. Prvosvibanjske sportske igre
1.5.2018. Praznik rada
30.5.2018. Dan škole
31.5.2018. Tijelovo
1.6.2018. Dan izvrsnosti

 

 

 

Priloženi dokumenti:
Kalendar 2017-18.pdf


Satnica škole

Rasporedi zvona dostupni su u prilogu.


Raspored informacija

Raspored informacija za roditelje dostupan je u prilogu.


Školska himna

Školsku himnu napisala je učenica bivšeg 8.b razreda Monika Zmiša, a uglazbila ju je profesorica glazbene kulture Matea Petrić.

Ona nije najveća na svijetu
al' je za nas ponos na planetu.
Ona je najbolja za svoje đake
kao i učitelj što stvara prvake.

Nagrađena je za vrt najljepši
s ravnateljicom koja nam se smiješi.
Naša je škola mjesto sreće
u zimsko jutro i ljetno veče.

U vrtu Ksaver Šandor Đalski
blista nam bista,
a zastava vije se do neba
dok Đalski vječno djecu gleda.

Svih osam godina ovdje smo proveli,
svoje smo glave znanjem punili.
A kad je vrijeme odlaska
nikome nije do rastanka.


E-nasilje

Nasiljem se ne smatra samo fizički udarac, već i vrijeđanje, omaložavanje i iskorištavanje djece putem interneta. Ukoliko smatrate da ste žrtva elektroničkog nasilja ili pak poznajete takvu osobu ili situaciju, prijavite to klikom na "Crveni gumb".


Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 346210
Danas: 7
preskoči na navigaciju