preskoči na sadržaj
Novosti

Izvanučionička nastava šestaša u Karlovcu

   U srijedu 7. lipnja 2017. učenici svih šestih razreda naše škole, vođeni svojim razrednicima, zaputili su se u Karlovac.

  Prvo nam je odredište bilo izletište Gliboki Brod u naselju Brežani, desetak kilometara udaljenome od Karlovca. Ovdje smo se podijelili u dvije grupe. Prva je grupa odmah produžila do pristaništa na rijeci Kupi, desetak minuta vožnje od izletišta, a dok je druga grupa ostala na izletištu. Domaćini su nas dočekali slatkim stolom prepunim domaćih jagoda, tople čokolade i tradicionalnog kolača paglamače pripremljenog od kukuruznog brašna i vrhnja. Nakon kratkog odmora, krećemo u obilazak izletišta i farme koza gdje nas domaćin upoznaje sa svim životinjama koje ovdje žive. Tako su učenici vidjeli guske, svinje, hranili konje kockicama šećera, istjerali stado koza na pašnjak, a neki su se hrabro okušali i u mužnji koza. Cijelo nas je vrijeme u stopu pratio kućni ljubimac domaćina, velika maza, crni mačak! Kada se prva grupa vratila s vožnje rijekom Kupom, stigao je i red druge grupe da iskusi isto. Vozač nas je prevezao do pristaništa gdje smo se ukrcali na drvenu repliku žitne lađe Zora. Vožnja rijekom Kupom trajala je sat vremena, a za to vrijeme bila nam je kratko prezentirana povijest žitnog puta te ostale informacije vezane uz okoliš i tradicije koje nas okružuju. Vraćamo se natrag u izletište gdje svi zajedno ručamo, a potom krećemo u Karlovac prema slatkovodnom akvariju Aquatika. Kako smo putem kroz šumu ostali bez signala na mobitelima, GPS nas je odveo potpuno krivim putem pa je vožnja trajala puno duže nego li smo to očekivali. Uh, ta moderna tehnologija! No, unatoč kašnjenju, nismo omeli rad osoblja u akvariju. Vodič nas je proveo edukativnom stazom između brojnih akvarija i upoznao nas sa stanovnicima vodenog svijeta prepričavajući razne zanimljivosti. Po kraju razgledavanja počastili smo se sladoledima te ostatak energije potrošili na toboganima, vrtuljku i trampolinu uz Gradsko kupalište na Korani u Karlovcu.  

fotogalerija
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Grugan   datum: 8. 6. 2017.

Važni datumi

3.9. prvi dan nastave prvog polugodišta

24.12. - 11.1. zimski odmor učenika

14.1. prvi dan nastave drugog polugodišta

18.4. - 26.4. proljetni odmor učenika

14.6. zadnji dan nastave

 

 


Satnica škole

Rasporedi zvona dostupni su u prilogu.


Raspored informacija

Raspored informacija za roditelje dostupan je u prilogu.


Školska himna

Školsku himnu napisala je učenica bivšeg 8.b razreda Monika Zmiša, a uglazbila ju je profesorica glazbene kulture Matea Petrić.

Ona nije najveća na svijetu
al' je za nas ponos na planetu.
Ona je najbolja za svoje đake
kao i učitelj što stvara prvake.

Nagrađena je za vrt najljepši
s ravnateljicom koja nam se smiješi.
Naša je škola mjesto sreće
u zimsko jutro i ljetno veče.

U vrtu Ksaver Šandor Đalski
blista nam bista,
a zastava vije se do neba
dok Đalski vječno djecu gleda.

Svih osam godina ovdje smo proveli,
svoje smo glave znanjem punili.
A kad je vrijeme odlaska
nikome nije do rastanka.


E-nasilje

Nasiljem se ne smatra samo fizički udarac, već i vrijeđanje, omaložavanje i iskorištavanje djece putem interneta. Ukoliko smatrate da ste žrtva elektroničkog nasilja ili pak poznajete takvu osobu ili situaciju, prijavite to klikom na "Crveni gumb".


Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 353266
Danas: 6
preskoči na navigaciju