preskoči na sadržaj
Novosti

Osmaši u Vukovaru

   Učenici osmih razreda u pratnji svojih razrednica boravili su 29. i 30. lipnja u Vukovaru u okviru projekta „Posjet osmih razreda Vukovaru“ koji organizira Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, a financira ga Ministarstvo branitelja.

   Krenuli smo već u 4,15 ujutro te smo stigli u Vukovar oko 9 sati. Tamo nas je dočekala naša „vodičica“ Ivana koja je bila s nama cijelo vrijeme. Najprije smo obišli Muzej vučedolske kulture gdje smo se imali prilike upoznati s fascinantnom kulturom otprije 5000 godina. Nakon toga posjetili smo Gradski muzej Vukovar. Slijedila su dva predavanja o Domovinskom ratu i Bitci za Vukovar u Hostelu Dubrovnik gdje smo bili smješteni. Hostel se nalazi u krugu bivše vojarne 204. brigade Hrvatske vojske Vukovar. Namijenjen je za smještaj učenika osmih razreda koji dolaze u grad u sklopu dvodnevnog projekta. Sobe imaju po 10 i više kreveta, ali našim to učenicima nije smetalo, naprotiv bilo im je zanimljivo što se mogu na taj način družiti.

   Nakon smještaja u sobe i kratkog odmora prošetali smo centrom Vukovara, a navečer je bio organiziran disco. Nakon povratka iz disca naši se učenici na njihovu žalost nisu mogli dugo družiti jer je režim u hostelu dosta vojnički pa se svjetla gase u točno određeno vrijeme, a zaštitar dolazi u sobe ako se čuje buka. No program drugog dana bio je vrlo naporan pa nam je i trebao odmor, pogotovo razrednicama.

   Drugoga dana obišli smo Vukovarsku bolnicu, Masovnu grobnicu Ovčara, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata te Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti. U krugu bivše vojarne upoznali smo se s opasnostima od mina te razgledali zrakoplove, brodove, tenkove te ostala vojnička prijevozna sredstva.

   Nakon ručka prisustvovali smo još Školi mira te Kvizu znanja na kojem su naše učenice Stella i Helena osvojile 1. mjesto. Tako je na najbolji način završio naš posjet Vukovaru. Bilo je prilično naporno, ali sadržajno i zanimljivo. Voljeli bismo da je bilo malo manje predavanja, a više slobodnog vremena, no zadovoljni smo što smo doznali puno toga o Domovinskom ratu i herojskom otporu Vukovaraca te posjetili najznačajnije lokacije.

   Ponosni smo na ponašanje naših učenika za koje su tijekom ta dva dana dobivali pohvale sa svih strana, od kustosica muzeja do naše „vodičice“ koja nam je rekla da smo joj najbolja grupa dosad. Tako su se osmaši na najbolji način oprostili od svoje osnovne škole i razrednica.

fotogalerija

piše Draženka Jarec-Tomorad, prof.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Grugan   datum: 10. 7. 2017.

Važni datumi

29.3.2018. -  6. 4.2018. PROLJETNI ODMOR UČENIKA

30.4.2018. Prvosvibanjske sportske igre
1.5.2018. Praznik rada
30.5.2018. Dan škole
31.5.2018. Tijelovo
1.6.2018. Dan izvrsnosti

 

 

 

Priloženi dokumenti:
Kalendar 2017-18.pdf


Satnica škole

Rasporedi zvona dostupni su u prilogu.


Raspored informacija

Raspored informacija za roditelje dostupan je u prilogu.


Školska himna

Školsku himnu napisala je učenica bivšeg 8.b razreda Monika Zmiša, a uglazbila ju je profesorica glazbene kulture Matea Petrić.

Ona nije najveća na svijetu
al' je za nas ponos na planetu.
Ona je najbolja za svoje đake
kao i učitelj što stvara prvake.

Nagrađena je za vrt najljepši
s ravnateljicom koja nam se smiješi.
Naša je škola mjesto sreće
u zimsko jutro i ljetno veče.

U vrtu Ksaver Šandor Đalski
blista nam bista,
a zastava vije se do neba
dok Đalski vječno djecu gleda.

Svih osam godina ovdje smo proveli,
svoje smo glave znanjem punili.
A kad je vrijeme odlaska
nikome nije do rastanka.


E-nasilje

Nasiljem se ne smatra samo fizički udarac, već i vrijeđanje, omaložavanje i iskorištavanje djece putem interneta. Ukoliko smatrate da ste žrtva elektroničkog nasilja ili pak poznajete takvu osobu ili situaciju, prijavite to klikom na "Crveni gumb".


Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 349822
Danas: 40
preskoči na navigaciju