preskoči na sadržaj
Novosti

Jumicar - program za djecu u prometu

Učenici drugih razreda danas su sudjelovali u preventivnom i edukativnom programu Jumicar namijenjenom odgoju djece u prometu. Edukacija se sastojala od multimedijalnog predavanja na kojem djeca uz interaktivnu nastavu uče o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu, a zatim od praktičnog dijela. Praktični dio odvijao se na poligonu na školskom igralištu. Djeca su samostalno upravljala automobilima za obuku uz pratnju stručno kvalificiranih djelatnika programa. U svojim automobilima postizali su brzinu od otprilike 15 km/h. Na taj su način imali priliku uočiti sve poteškoće i opasnosti u prometu iz perspektive vozača. Djeca su istinski uživala, a cilj je postignut: ne od polaznika napraviti dobre vozače, već pažljive i sigurnije pješake u prometu. O kvaliteti i vrijednosti programa govori i činjenica da je podržan u svim većim europskim zemljama. Nadamo se da će učenici naše škole imati još prilike sudjelovati u ovako kvalitetnim i besplatnim programima kao što je Jumicar. Dojmove učenika pročitajte u nastavku.

Fotogalerija


Prvo sam promatrala Nataliju i Gabrielu i vidjela kako se sudaraju pa sam postala nervozna. No, kada sam sjela u svoj crveni automobil bila sam presretna kako mi je vožnja dobro išla. Uživala sam i zato bi ovaj dan nazvala: Amalijin dan.

Amalija Bastalić, 2. B

 

Sve mi je bilo super, ali najviše su me razveselile pohvale koje sam dobila od gospodina Davora za dobru vožnju.

Iva Pasinek, 2. B

 

Ne znam da li mi je bilo bolje predavanje od gospodina Davora ili mjesto suvozača u žutom džipu. Naš autić vozila je Eva. Ona je jako vrckasta i zabavna pa je i vožnja s njom bila uzbudljiva. Nije ni čudo da smo se sudarile s Jakovom. Nije to bilo ništa strašno već jako zabavno.

Lana Marenčić, 2. B

 

Baš sam se danas dobro provela.Vozila sam džip i zaslužila vozačku dozvolu. Vrijeme u vožnji brzo prođe. Lijepo je što nam ostatak razreda pljeskanjem daje do znanja da smo dobro vozili. Znam da se svima svidjelo i da ćemo sada svi bar nekoliko dana pričati samo o tome. Svi smo ostali živi, jer rekao je striček da je važno u prometu ostati živ. To smo naučili!

Natalija Fanjek, 2. B

 

Danas mi je bilo super u školi. Bilo mi je dobro i predavanje o prometu i vožnja. Za vrijeme vožnje, Luka se skoro zaletio autićem u mene. Imali smo postavljene prometne znakove i semafore. Tako sam bio koncetriran na vožnju da sam skoro prošao kroz crveno. Mislio sam da neću dobiti vozačku, ali sam je ipak zaslužio.

Jakov Jakšić, 2. B

 

Kad sam sjela u autić, obuzeo me strah. Kasnije sam shvatila kako se vozi. Dodavala sam gas kao da vozim već godinama. Tako mi je bilo lijepo da bih ponovno željela sudjelovati u Jumicaru.

Lana Vodopijevec, 2. B

 

Svidjelo mi se kako su nam stričeki objašnjavali kako se treba ponašati u prometu i kako voziti autiće. Jednom sam prošao kroz žuto i sudario se s drugim automobilom. Mislim da sam malo prebrzo vozio, ali baš je bilo super. Na kraju smo se svi zajedno fotografirali.

Tin Neubauer, 2. B

 

Ovaj dan je bio zabavan, ali i poučan. Vozila sam džip i imala Luciju Miličević za suvozačicu. Ona je jučer pala pa nije mogla voziti. Zbog nje sam morala biti još pažljivija. Tako je bilo dobro voziti autić da bih to ponovila još puno puta.

Lucija Bartolović, 2. B

 

Bilo mi je jako, jako, jako dobro kada sam vozio auto. Naučio sam kako se vozi auto i kako dodaje gas. Želio bih to ponoviti.

Ivan Katić, 2. bPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dražen Crni   datum: 3. 6. 2015.

Važni datumi

3.9. prvi dan nastave prvog polugodišta

21. 12. Božićna svečanost

24.12. - 11.1. zimski odmor učenika

14.1. prvi dan nastave drugog polugodišta

18.4. - 26.4. proljetni odmor učenika

30.5. Dan škole

14.6. zadnji dan nastave

 

 

Priloženi dokumenti:
Kalendar nastave 2018-2019.pdf


Satnica škole

Rasporedi zvona dostupni su u prilogu.


Raspored informacija

Raspored informacija za roditelje dostupan je u prilogu.


Školska himna

Školsku himnu napisala je učenica bivšeg 8.b razreda Monika Zmiša, a uglazbila ju je profesorica glazbene kulture Matea Petrić.

Ona nije najveća na svijetu
al' je za nas ponos na planetu.
Ona je najbolja za svoje đake
kao i učitelj što stvara prvake.

Nagrađena je za vrt najljepši
s ravnateljicom koja nam se smiješi.
Naša je škola mjesto sreće
u zimsko jutro i ljetno veče.

U vrtu Ksaver Šandor Đalski
blista nam bista,
a zastava vije se do neba
dok Đalski vječno djecu gleda.

Svih osam godina ovdje smo proveli,
svoje smo glave znanjem punili.
A kad je vrijeme odlaska
nikome nije do rastanka.


E-nasilje

Nasiljem se ne smatra samo fizički udarac, već i vrijeđanje, omaložavanje i iskorištavanje djece putem interneta. Ukoliko smatrate da ste žrtva elektroničkog nasilja ili pak poznajete takvu osobu ili situaciju, prijavite to klikom na "Crveni gumb".


Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 372967
Danas: 38
preskoči na navigaciju