preskoči na sadržaj
Izleti

Izlet u Ogulin

Sedmog lipnja ove godine išli smo na izlet u Ogulin. Morali smo se ranije probuditi. Pet minuta do sedam sati bili smo spremni i ušli smo u autobus. U autobusu smo upoznali Marka koji nam je bio vođa puta i svašta nam objašnjavao. Gledali smo crtić. Stigli smo u Karlovac. Karlovac je grad na četiri rijeke: Korani, Kupi, Mrežnici i Dobri. U njemu živi petsto vrsta leptira. Povijest nam govori da su Karlovcem prolazili stari Rimljani. Svratili smo u kafić gdje smo jeli sendviče i pili sokove. Napokon smo stigli u Ogulin. Bili smo u muzeju gdje smo saznali ponešto o "divu" Kleku,  odnosno o planini Klek. Vidjeli smo duboki ponor. To nas nije omelo da se u obližnjem parku malo poigramo. Nastavili smo put prema centru Ogulina gdje smo se slikali sa zekom Zveckom. Tamo smo kupovali lijepe suvenire. Radili smo figurice od gline ili se igrali u parku. Neki su išli šetati gradom s Markom. Bili smo na mostu, vozili se vlakićem kroz centar Ogulina i jeli sladoled. Kad smo se vratili, svi zajedno otišli smo na jezero Sabljaci.  Tu smo ručali i malo odmorili. Igrali smo razne igre, pjevali i imali tu čast postati vještice i vještaci. Saznali smo da su vještice htjele probuditi "diva" Kleka, no to im ipak nije pošlo za rukom. Dok smo jeli sladoled, pričali smo o tm mitovima i legendama. Nakon toga stavili smo naprtnjače na leđa i zaputili se kućama. Takvi "povještačeni" vratili smo se svojoj Zelini. No, srećom, do kuće je čarolija nestala jer u našim pitomim brežuljcima ne postoje takve priče. Samo pitomi kraj i dobri domaći ljudi.

Larisa Čoh, 3.a
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Ivčin   datum: 12. 6. 2013.

Važni datumi

3.9. prvi dan nastave prvog polugodišta

21. 12. Božićna svečanost

24.12. - 11.1. zimski odmor učenika

14.1. prvi dan nastave drugog polugodišta

18.4. - 26.4. proljetni odmor učenika

30.5. Dan škole

14.6. zadnji dan nastave

 

 

Priloženi dokumenti:
Kalendar nastave 2018-2019.pdf


Satnica škole

Rasporedi zvona dostupni su u prilogu.


Raspored informacija

Raspored informacija za roditelje dostupan je u prilogu.


Školska himna

Školsku himnu napisala je učenica bivšeg 8.b razreda Monika Zmiša, a uglazbila ju je profesorica glazbene kulture Matea Petrić.

Ona nije najveća na svijetu
al' je za nas ponos na planetu.
Ona je najbolja za svoje đake
kao i učitelj što stvara prvake.

Nagrađena je za vrt najljepši
s ravnateljicom koja nam se smiješi.
Naša je škola mjesto sreće
u zimsko jutro i ljetno veče.

U vrtu Ksaver Šandor Đalski
blista nam bista,
a zastava vije se do neba
dok Đalski vječno djecu gleda.

Svih osam godina ovdje smo proveli,
svoje smo glave znanjem punili.
A kad je vrijeme odlaska
nikome nije do rastanka.


E-nasilje

Nasiljem se ne smatra samo fizički udarac, već i vrijeđanje, omaložavanje i iskorištavanje djece putem interneta. Ukoliko smatrate da ste žrtva elektroničkog nasilja ili pak poznajete takvu osobu ili situaciju, prijavite to klikom na "Crveni gumb".


TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 373063
preskoči na navigaciju