preskoči na sadržaj
Natjecanja

LiDraNo u Ivanić-Gradu

   Probudio sam se u cik zore, sav uzbuđen, spremio se i krenuo. Zašto tako rano? Kamo sam krenuo? Zanima vas? Evo, ispričat ću vam.  

   Prošlog utorka probudio sam se prije susjedovih kokoši i krenuo u školu. Ušao sam u školu i ugledao neke od prijatelja, profesorice hrvatskog jezika te nekoliko vreća punih raznih kostima i rekvizita. Pričali smo o svemu sve dok nas nije  prekinuo vozač autobusa. Rekao je da moramo krenuti na put. Krenuli smo u Ivanić-Grad u OŠ Đure Deželića. Na samom ulazu u školu primijetio sam razliku između svoje škole i Deželićeve. Bila je veća, prostranija, u tonovima tmurnih boja i pomalo čudnog mirisa, ali svidjela mi se. Na ulasku nas je srdačno dočekala ravnateljice škole i uputila nas do kuhinje. Tamo smo doručkovali i ponovno smo morali van. Krenuli smo do Pučkog otvorenog učilišta gdje su nas, kao i ostale učenike drugih škola, strpali  u jednu prostoriju s pozornicom. Svi smo znali da je došlo vrijeme za početak.

   Započeo je program smotre Lidrano zbog kojeg smo se svi koji smo prošli na županijsku razinu okupili u Ivanić- Gradu. Poslušali smo govore ravnateljice i svih važnih ljudi Grada, govore koji su bili začuđujuće kratki i jasni. Nakon govora vidjeli smo što su učenici osnovnih škola iz cijele županije pripremili u kategoriji dramsko-scenskog  izraza. U toj kategoriji natjecali su se i učenici naše škole. Nažalost, odličan monolog učenice Monike Zmiše, kazivanje poezije Lucije Posavec i fantastičan igrokaz Jankićevi jadi koji su izveli učenici naše škole nisu predloženi za državnu razinu. Dramski program trajao je 5 sati. Bilo je odličnih i šaljivih izvedbi, ali i onih ... manje dobrih.

   Ručali smo nakon završetka dramskog programa. Nakon ručka održani su okrugli stolovi za literarne i novinarske radove, te radijske emisije i drame. Strepio sam zbog odluke zajedno s još dvoje učenika naše škole. Nažalost samo je jedno od nas troje predloženo za višu razinu. Pogađate? Učenik Dominik Fruk zaradio je velike pohvale za radiodramu koju je snimio zajedno sa svojom mentoricom prof. Irenom Skopljak Barić, dok smo Chiara Arbau i ja čekali rezultate ocjenjivačkog suda literarne kategorije. Ušli smo u prostoriju, sjeli pokraj ostalih učenika i njihovih mentora. Bili smo lagano prestrašeni i napeti. Sjedili smo i slušali kako prozivaju tuđe radove. Naših imena na početku nije bilo na listi, ali onda ...onda ustajemo, moja mentorica (profa iz hrvatskog) i ja. Prozvali su me, nisam vjerovao, čuo sam pljesak i čestitku profesorice Diane Brcković. Prvih 10 minuta nisam znao što se zaista dogodilo sve dok nismo izašli iz prostorije. Niti učenik s radiodramom niti učenica iz moje kategorije nisu predloženi za državnu razinu. Bilo mi je žao zbog njih, ali veselje zbog pohvale moga rada bilo je jače od žaljenja. Članovi komisije nisu komentirali radove, ali oni koje je zanimalo, mogli su ostati i poslušati njihovo mišljenje. Otišao sam do ostalih iz škole dok smo čekali završnu objavu svih koji su predloženi. Nama predloženima uručene su knjige o povijesti Ivanić- Grada i škole onog  Deželića. Još uvijek ne znam tko je on, ali mi se svidjelo to što zbog njega imam šanse proći  na višu razinu.

 

Ivan Kramarić, 8. n
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Ivčin   datum: 13. 2. 2014.

Važni datumi

3.9. prvi dan nastave prvog polugodišta

21. 12. Božićna svečanost

24.12. - 11.1. zimski odmor učenika

14.1. prvi dan nastave drugog polugodišta

18.4. - 26.4. proljetni odmor učenika

30.5. Dan škole

14.6. zadnji dan nastave

 

 

Priloženi dokumenti:
Kalendar nastave 2018-2019.pdf


Satnica škole

Rasporedi zvona dostupni su u prilogu.


Raspored informacija

Raspored informacija za roditelje dostupan je u prilogu.


Školska himna

Školsku himnu napisala je učenica bivšeg 8.b razreda Monika Zmiša, a uglazbila ju je profesorica glazbene kulture Matea Petrić.

Ona nije najveća na svijetu
al' je za nas ponos na planetu.
Ona je najbolja za svoje đake
kao i učitelj što stvara prvake.

Nagrađena je za vrt najljepši
s ravnateljicom koja nam se smiješi.
Naša je škola mjesto sreće
u zimsko jutro i ljetno veče.

U vrtu Ksaver Šandor Đalski
blista nam bista,
a zastava vije se do neba
dok Đalski vječno djecu gleda.

Svih osam godina ovdje smo proveli,
svoje smo glave znanjem punili.
A kad je vrijeme odlaska
nikome nije do rastanka.


E-nasilje

Nasiljem se ne smatra samo fizički udarac, već i vrijeđanje, omaložavanje i iskorištavanje djece putem interneta. Ukoliko smatrate da ste žrtva elektroničkog nasilja ili pak poznajete takvu osobu ili situaciju, prijavite to klikom na "Crveni gumb".


TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 378731
Danas: 31
preskoči na navigaciju