preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ksavera Šandora Đalskog Donja Zelina

Login
Važni datumi

Školska godina 2023./2024.

5.10.2023. Dan učitelja

22.12.2023. Božićna svečanost

27.5.2024. Dan škole

31.5.2024. Projektni dan

Priloženi dokumenti:
Kalendar rada 2023-2024.pdf

Raspored sati

Školska godina 2023./2024.

Niži razredi

1.a 2.a 3.a 4.a
1.b 2.b 3.b 4.b
1.P 2.P 3.P 4.P
1.N 2.N 3.N 4.N

POOS

Viši razredi

5.a 6.a 7.a 8.a
5.b 6.b 7.b 8.b
- - 7.c -
5.N 6.N 7.N 8.N
Satnica škole

Raspored zvona

individualne informacije

za roditelje te polasci

autobusa u školskoj godini

2023./2024.

 

Poveznice

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 764411
Ovaj mjesec: 7401
Ovaj tjedan: 1126
Danas: 134
Školski dokumenti

Zakoni i pravilnici

Priloženi dokumenti:
Pravilnik o radu.pdf

Školski projekt zaKAJ

KAJKAVSKI ZA VELIKE I MALE

digitalni priručnik:

https://bit.ly/3O6iwDD

Školske e - novine

Cintek

2023./2024.

Školski jelovnik

OŽUJAK 2024.

matična i područne škole

produženi boravak

Videodružina Ksaver

Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Školska događanja
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mali pekari 1. a razreda
Autor: Dražen Crni, 23. 10. 2013.

Potaknuti pjesmom „Mi smo mali pekari mijesiti kruh znamo, naučile nas mame bake vješt bit treba samo...“ i obilježavanjem Dana kruha - Dana zahvalnosti za plodove zemlje u našoj crkvi odlučili smo se i mi okušati u izradi kruha i kolača.


Nakon što smo donijeli sve potrebno: brašno, kvasac, sol, vodu, tijesto za suhe kolače (hvala Dorijanovoj mami i Mijinoj baki) i modlice raznih oblika te naravno pregače, prihvatili smo se posla. Prvo smo vješto, od malo brašna, soli, kvasca, vode i s puno ljubavi, umijesili kruh. Brašna je, naravno, bilo posvuda!

Dok smo čekali da se kruh digne razvaljali smo tijesto za suhe kolače i izrezali razne oblike. Naša kuharica Milica ispekla je naše mirisne kolačiće koji su čim su bili pečeni  netragom nestali s tanjura.

Zatim je na red došao naš kruh. Eh, trebali ste samo osjetiti kako se cijela škola ispunila mirisom svježe pečenog kruha! U tom mirisu bilo je „nešto božanstveno, nešto sveto, nešto što odaje trud i muku žuljevitih ruku.“ I kruhom smo se zasladili mažući na njega pekmez naših vrijednih mama i baka napravljen od jesenskih plodova zemlje. 

Eto tako smo mi, kao pravi pekari, vješto ispekli kolače i kruh i naravno opili se mirisom i okusom našeg rada.  

Kako nam je bilo i jesmo li se zabavili pogledajte u fotogaleriji.

1.a i učiteljica Lidija





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju