preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ksavera Šandora Đalskog Donja Zelina

Login
Satnica škole

Raspored zvona i raspored jela i polasci autobusa u školskoj godini 2020./2021.

Važni datumi

7.9. prvi dan nastave prvog polugodišta

23.12. Božićna priredba

18.1. prvi dan nastave drugog polugodišta

24.5. Dan škole

4.6. Projektni dan

        

Priloženi dokumenti:
Novi kalendar 2020-2021.png

VAŽNO!

Podsjećamo učenike na pridržavanje općih mjera zaštite (prema preporukama Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo):

• redovito perite ruke sapunom i vodom ili koristite dezinficijens na bazi alkohola,
• kada kašljete i kišete prekrijte usta i nos papirnatom maramicom i poslije ju odbacite u koš za otpad te operite ruke,
• izbjegavajte bliski kontakt s osobama koji imaju simptome infekcije dišnih putova, odnosno koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah.

U prilogu su Preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i Preporuka o postupanju u odgojno-obrazovnim ustanovama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Priloženi dokumenti:
Preporuka.docx
Preporuka - MZO.pdf

Veliko je srce škole!

Poveznice

LiDraNo 2020.

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 540242
Ovaj mjesec: 669
Ovaj tjedan: 669
Danas: 152
Školski dokumenti

Školske e - novine

Cintek

2020./2021.

Sandučić povjerenja

Vaša pitanja, prijedlozi, problemi.

Zakoni i pravilnici

Školski projekt zaKAJ

Školski jelovnik

ožujak  2021.

matična i područne škole

produženi boravak

Videodružina Ksaver

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Događa se
Nevolje s bagerom
Dražen Crni / datum: 2. 12. 2020. 16:17

Nikada ne bih pomislila da jedan bager koji je ušao u našu ulicu može unijeti toliku zbrku. Susjeda koja je htjela urediti dvorište i postaviti ogradu naručila je bager koji je sve obližnje susjede digao na noge. Najviše je protestirao prvi susjed koji se prestrašio budućeg izgleda ulice.

Ubrzo nakon prepirki susjede i susjeda došao je i policijski automobil. Svi su od policajaca očekivali kako će zabraniti radove, no nakon razgovora sa susjedom, bageristom i ostalim susjedima ipak su dali dozvolu za nastavak radova.

Razočaranim susjedima nije preostalo ništa drugo nego se ispričati susjedi i bageristu koji je nastavio s radovima.

Teodora Filipović, 8.a

Novinarska grupa


[OPŠIRNIJE]Posjet misionara crkvi sv. Benedikta u Blaškovcu
Dražen Crni / datum: 2. 12. 2020. 16:13

Poznati misionar don Gabrijel Jukić posjetio je 25. listopada 2020. našu župnu crkvu svetog Benedikta u Blaškovcu.

„Znate li što je i kakav je zadatak misionara?“ zapitao je don Benedikt nas prisutne koji smo ga gledali i slušali s divljenjem i oduševljenjem jer je svojim osmjehom i smirenošću među svima  nama širio pozitivno ozračje i ljubav.

„Ne znamo,“ odgovorila je većina prisutnih. Misionar se nasmijao i počeo govoriti o svojim djelima u Ugandi, državi u istočnoj Africi. Svjedočio je vrlo siromašnom načinu života u pojedinim dijelovima te zemlje, ali također i vrlo razvijenim i naprednim dijelovima Afrike. Istaknuo je kako je nevjerojatno da stanovništvo u nekim područjima Afrike živi od vlastitog ulova, bez struje, vode, škola, dok istovremeno u drugim područjima ima gradova koji su itekako razvijeni i dobrostojeći. Govorio je o razlici između školovane mladeži i mladih koji si školovanje nažalost ne mogu priuštiti. Školovani će naći posao, raditi, zaraditi i moći si priuštiti normalan život, dok neškolovani rade teške poslove za vrlo malo novca.

Cilj misionara je izgraditi što više škola, što više djece i mladeži usmjeriti k obrazovanju jer im je to jedini put prema boljem životu.

Njegova priča oduševila je sve prisutne te ih potaknula da više cijene način i uvjete života koje imaju. Potaknula ih je i da svojim malim prilogom pomognu spasiti djecu u Africi. Vrijednost jedne naše čokolade u Ugandi je dovoljna za mjesečne tople obroke jednog djeteta, zato je svatko dao svoj prilog kupivši krunice koje su djeca iz Ugande ručno izradila od njima dostupnih materijala.

Don Gabrijel naglasio je da je život misionara težak, da zahtijeva puno odricanja, ljubavi i strpljenja, ali isto tako svako dobro djelo znači spas jednog djeteta i daje im snagu za dalje.

Ispratili smo don Gabrijela zajedničkom molitvom za svu djecu u Ugandi, kao i molitvom da on ostane jak u ostvarivanju svojih misionarskih ciljeva.

Veronika Perić, 8.a

Novinarska grupa


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju