preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ksavera Šandora Đalskog Donja Zelina

Login
Satnica škole

Raspored zvona i raspored jela i polasci autobusa u školskoj godini 2020./2021.

Važni datumi

7.9. prvi dan nastave prvog polugodišta

23.12. Božićna priredba

18.1. prvi dan nastave drugog polugodišta

24.5. Dan škole

4.6. Projektni dan

        

Priloženi dokumenti:
Novi kalendar 2020-2021.png

VAŽNO!

Podsjećamo učenike na pridržavanje općih mjera zaštite (prema preporukama Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo):

• redovito perite ruke sapunom i vodom ili koristite dezinficijens na bazi alkohola,
• kada kašljete i kišete prekrijte usta i nos papirnatom maramicom i poslije ju odbacite u koš za otpad te operite ruke,
• izbjegavajte bliski kontakt s osobama koji imaju simptome infekcije dišnih putova, odnosno koji imaju najmanje jedan od sljedećih simptoma: povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja i kratak dah.

U prilogu su Preporuka Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i Preporuka o postupanju u odgojno-obrazovnim ustanovama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Priloženi dokumenti:
Preporuka.docx
Preporuka - MZO.pdf

Veliko je srce škole!

Poveznice

LiDraNo 2020.

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 539972
Ovaj mjesec: 399
Ovaj tjedan: 399
Danas: 1
Školski dokumenti

Školske e - novine

Cintek

2020./2021.

Sandučić povjerenja

Vaša pitanja, prijedlozi, problemi.

Zakoni i pravilnici

Školski projekt zaKAJ

Školski jelovnik

ožujak  2021.

matična i područne škole

produženi boravak

Videodružina Ksaver

Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Iz naših učionica
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Recept za pravu ljubav
Autor: Marina Grugan, 20. 10. 2020.

Na satu Vjeronauka časna Ivana zadala je nama učenicima osmih razreda da razmislimo o receptu za pravu ljubav. Izabrali smo najzanimljivije i najkreativnije recepte. Nadamo se da će vam se neki od njih svidjeti i da ćete ih primijeniti u svakodnevnom životu jer uz ljubav život je ispunjeniji. 

Pročitajte ih u nastavku.


8.c razred

Ispeći i posipati usitnjenom dobrotom.

 

Danijela Čolig

Biti jako strpljiv i iskren prema samome sebi, biti čim manje sebičan, poštovati uvjerenja drugoga i stalno se mijenjati nabolje.

 

Mija Filipović

Sastojci:

1 čaša ljubavi

2 čaše nježnosti

2 l dobrote

4 čaše strpljenja

2 l humora

Priprema:

U posudu stavite 1 čašu ljubavi i 2 čaše nježnosti pa miješajte dok se smjesa ne poveže. U drugoj posudi umutite dobrotu i strpljenje. Spojite dvije smjese u jednu i stavite u pećnicu. Kada je gotovo, premažite s malo humora i poslužite s puno osmijeha.

 

Monika Sesvečan

Za pravu ljubav vrijedi početi s poštovanjem, no jednako je važno i samopoštovanje jer jedino tako možemo privući osobu koju zaslužujemo.

Trebamo imati razumijevanja i strpljenja.

Važna je iskrenost, otvorenost i komunikacija koja treba teći bez problema.

Trebamo podijeliti svoje strahove, osjećaje i ciljeve.

I trebamo vjerovati!

 

Domagoj Zmiša

1 čaša vjere

4 dag ljubavi

3 žlice humora

20 g razumijevanja

30 g usitnjene dobrote

2 l strpljenja

5 kg nježnosti

Uzeti vjeru, humor i razumijevanje, miješati dok se smjesa ne zgusne, zatim dodati ljubav, strpljenje i nježnost. Još malo miješati, na kraju ispeći i posipati usitnjenom dobrotom.

 

8.b razred

Ne trebamo mrziti osobu zbog njenih mana, već je voljeti zbog njenih vrlina.

 

Ivan Katić

Prava je ljubav kada je par iskren, strpljiv, nesebičan, poštuje drugog i nerazdvojan je. Ne traže ništa jedno od drugoga.

 

Lana Marenčić

Kao prvo, dvoje ljudi treba biti dovoljno zrelo za ljubav, a pritom je važno i da budu iskreni jedno prema drugome, odani i puni razumijevanja. Važno je također da prije svega budu prijatelji, da imaju osobine pravoga, vjernoga prijatelja. Ne trebamo mrziti osobu zbog njenih mana, već je voljeti zbog njenih vrlina. Još kada sve to začinimo povjerenjem, poštovanjem, srećom i radošću, dobili smo recept za pravu ljubav!

 

Tin Neubauer

4 žlice sreće

beskonačno puno ljubavi

beskonačno puno vjernosti

200 kg povjerenja

100 g prihvaćanja osobe kakva jest

Sve to staviti u srce, dobro promiješati i staviti u peć zajedničkog života.

 

Natalie Županić

Po mojem mišljenju recept za ljubav ne postoji. Bitno je prihvatiti samu osobu, njezinu osobnost, vrline i mane. Ljubavi treba dati vremena da se rodi, a ne ju požurivati. Važno je da su obje osobe zrele, iskrene, odane i spremne na zajednički život.

 

8.a

Dvije se duše pretvore u jednu.

 

Marija Došen

Ne bih rekla da postoji, zato što svatko ima svoj recept ljubavi, točnije svatko ima drugačiji pogled na značenje riječi ljubav. Za mene bi to bila vjera u Boga, iskrenost, povjerenje i poštovanje prema partneru ili partnerici i naravno podrška jedno drugome.

 

Teodora Filipović

Strpljenje, iskrenost prema samome sebi, čišćenje srca od sebičnosti, poštivanje uvjerenja i slobode drugoga, ne postavljati uvjete, stalno se mijenjati nabolje.

 

Iva Pasinek

Priprema tog recepta zahtijeva veliku količinu strpljenja, razumijevanja, iskrenosti, podrške, vjere, radosti, zrelosti, veselja… Zahtijeva prihvaćanje druge osobe te prihvaćanje samog sebe, a prije svega moramo naučiti voljeti sebe kako bi bili u mogućnosti voljeti i biti voljeni.

 

Veronika Perić

Recept za pravu ljubav nije jednostavan recept koji uspijeva iz prve. To je recept koji zahtijeva puno truda, odricanja i strpljenja. Radeći na tom receptu, upoznajemo ne samo drugoga nego i sebe. To je recept za koji se treba puno raditi i truditi, no uloženi trud se na kraju isplati jer rezultira jednim kvalitetnim, iskrenim odnosom i dvije se duše pretvore u jednu.

Sastojci:

1 čaša vjere

4 čaše poštovanja

3 čaše dobrote

2 čaše strpljenja

4 čaše razumijevanja

5 litara iskrenosti

pola litre humora

 

 

Teodora Filipović i Veronika Perić, 8.a

Novinarska grupa





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju