2020-09-06 15:59:00

DRAGIM RODITELJIMA NA SAMOM POČETKU

Poštovani roditelji! 

Pred nama je školska godina koja je nažalost puna pitanja, neizvjesnosti i puna izazova. 

No unatoč tome radujemo se novom početku, ponovnom viđenju s našim dragim učenicima, te s nestrpljenjem očekujemo naše prvašiće. 

 Pred nama svima je ozbiljan izazov – sačuvati zdravlje naše djece, zaposlenika, svih članova naših obitelji, a istovremeno omogućiti našim učenicima stjecanje znanja s kojima će dalje kroz život, a i da postanu cjelovite osobe, dobra djeca svojih roditelja i iskreni prijatelji. 

U skladu s epidemiološkom situacijom u našoj županiji u našoj školi odlučili smo se za Model A – NASTAVU U ŠKOLI uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Nadam se da smo uspjeli primijeniti i organizirati rad u skladu sa preporukama i uputama iako smo se susretali s nizom ograničavajućih i otežavajućih okolnosti zbog tri lokacije škole, veličine škola, dvije smjene i niza drugih faktora.

Preporuke nisu obvezujuće, ali odluka Vlade objavljena u Narodnim novinama jest.   

ODLUKA VLADE O NAČINU IZVOĐENJA NASTAVE U UVJETIMA EPIDEMIJE COVID-19

Svjesni smo nepredvidljivosti vremena i da nam se situacija može promijeniti iz minute u minutu. Stoga svi zajedno trebamo biti spremni na brze promjene praćene razumijevanjem i suradnjom. Hoćemo li trebati prelaziti na Model B – MJEŠOVITI OBLIK NASTAVE ili Model C – NASTAVA NA DALJINU ovisit će o zdravstvenim preporukama koje se odnose na epidemiološku situaciju na nacionalnoj i lokalnoj razini. U tom slučaju i dalje ćemo koristiti platformu MTeams.            

 Molim Vas da u svojim obiteljima, prilikom razgovora sa svojom djecom, ukažete na potrebu pridržavanja svih mjera koje su pred nama, koje nisu ni lake ni jednostavne ali sam uvjerena da se uz međusobni razgovor i promišljanje svaki (ili gotovo svaki) problem može riješiti. Mi u školi dat ćemo sve od sebe.

Komunicirajte s razrednicima (za sada samo na daljinu ili po najavi na otvorenom prostoru), a i ja Vam stojim na raspolaganju.

Nadam se i želim da svi ostanemo zdravi i ujedinjeni u naporima da pobijedimo tog nevidljivog i nepredvidljivog neprijatelja cijelog čovječanstva. Krenimo hrabro!   

      

Donja Zelina, 6. rujna 2020. 

S poštovanjem, ravnateljica Lidija Smrndić 


Osnovna škola Ksavera Šandora Đalskog Donja Zelina