2010-12-22 14:16:39

Kućice za ptice

Kućice za ptice u školskom parku 

Sve je započelo na satu prirode i društva, u učionici 2. b razreda. Raspravljalo se o životinjama našeg zavičaja koje ne spavaju zimski san niti ne odlaze u toplije krajeve. Njima je teško pronaći hranu jer je pokrivena snijegom. Trebaju našu pomoć.

 

Zaključili smo da se o šumskim, divljim životinjama brinu lovci, a za vrapce i sjenice nitko ne mari. Rijetki su oni ljudi koji u svojim dvorištima imaju kućice za ptice ili jednostavne hranilice. Učenici 2.b razreda odlučili su to promijeniti. Uz pomoć svojih roditelja , djedova i baka, izradili su prekrasne kućice, a  hranilice su  napunili raznim sjemenkama. Nadamo se da su svojim primjerom potaknuli druge učenike i slučajne prolaznike da učine to isto .Kako je teklo postavljanje njihovih radova u školskom parku možete vidjeti na nekoliko fotografija. Đaci, za svaku pohvalu!

 Kućice su uz pomoć školskog domara Ivana Pentavca postavljene na drveće, stupove ograda i pod nadstrešnice. U svaku kućicu stavljene su sjemenke. Dogovoreno je da će učenici, zajedno sa učiteljicom i domarom obilaziti sva ta mjesta i svaka dva tjedna ostavljati pticama nove sjemenke. Neka ptice i u vašim vrtovima bezbrižno dočekaju novo godišnje doba!


Osnovna škola Ksavera Šandora Đalskog Donja Zelina