preskoči na sadržaj
Novosti

Mjesec knjige u školskoj knjižnici 15.10. - 15.11.2016.

U četvrtak, 19. listopada, za učenike 7.c održan je sat u školskoj knjižnici. Učenici su upoznali knjižnicu kao prostor u kojem se nalaze tiskani i elektronički izvori informacija (računalo, internet). Informacijska djelatnost školske knjižnice odnosi se na pretraživanje podataka i informacija o lektiri te pojmova u stručnoj literaturi koji se odnose na nastavne sadržaje pojedinih predmeta. Ti se podaci mogu naći u referentnoj zbirci (u enciklopediji, leksikonu, rječniku, atlasu, pravopisu i gramatici). Učenici su naučili da je enciklopedija stručna knjiga u kojoj je zapisano sveopće ljudsko znanje, ima abecedno kazalo pojmova na početku i na kraju, a pojmovi su objašnjeni abecednim redom. Obrazovni sadržaji mogu se naći i na internetu, na stranicama Wikipedije, Googlea, hrvatske Prolexis enciklopedije i britanske enciklopedije Oxford. Učenici su upoznali knjižni fond koji se dijeli na dječji i omladinski. Pretraživali su podatke o lektiri po autoru i naslovu u katalogu Knjižnica grada Zagreba, na računalu za učenike. Učenicima je predstavljen i digitalni katalog školske knjižnice u programu Metel tvrtke Point iz Varaždina. Tu je upisana sva građa – knjige, časopisi, filmovi. Informirani su i o e-lektiri. Ona je dostupna svim učenicima uz prijavu na Carnet e-lektire. Knjige na engleskom jeziku dostupne su na internetu, a informacijski izvori su: Gutenberg, Kindle i Amazon.

Svaka knjiga ima svoju stručnu oznaku ili signaturu koja određuje njeno mjesto na polici u knjižnici. Signatura za lektiru Charlesa Dickensa „Oliver Twist“ je: O DIC o, a dijelovi signature su: klasifikacijska, autorska i naslovna oznaka.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Ivčin   datum: 17. 11. 2016.

Važni datumi

3.9. prvi dan nastave prvog polugodišta

21. 12. Božićna svečanost

24.12. - 11.1. zimski odmor učenika

14.1. prvi dan nastave drugog polugodišta

18.4. - 26.4. proljetni odmor učenika

30.5. Dan škole

14.6. zadnji dan nastave

 

 

Priloženi dokumenti:
Kalendar nastave 2018-2019.pdf


Satnica škole

Rasporedi zvona dostupni su u prilogu.


Raspored informacija

Raspored informacija za roditelje dostupan je u prilogu.


Školska himna

Školsku himnu napisala je učenica bivšeg 8.b razreda Monika Zmiša, a uglazbila ju je profesorica glazbene kulture Matea Petrić.

Ona nije najveća na svijetu
al' je za nas ponos na planetu.
Ona je najbolja za svoje đake
kao i učitelj što stvara prvake.

Nagrađena je za vrt najljepši
s ravnateljicom koja nam se smiješi.
Naša je škola mjesto sreće
u zimsko jutro i ljetno veče.

U vrtu Ksaver Šandor Đalski
blista nam bista,
a zastava vije se do neba
dok Đalski vječno djecu gleda.

Svih osam godina ovdje smo proveli,
svoje smo glave znanjem punili.
A kad je vrijeme odlaska
nikome nije do rastanka.


E-nasilje

Nasiljem se ne smatra samo fizički udarac, već i vrijeđanje, omaložavanje i iskorištavanje djece putem interneta. Ukoliko smatrate da ste žrtva elektroničkog nasilja ili pak poznajete takvu osobu ili situaciju, prijavite to klikom na "Crveni gumb".


TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 378731
Danas: 31
preskoči na navigaciju