preskoči na sadržaj
Novosti

Dječji časopisi

U petak, 7. travnja, učenici 2. i 3. razreda čitali su dječje časopise tijekom velikog odmora. Časopis je poučno-zabavni list, obično mjesečnik, jer se objavljuje jednom mjesečno. Poučni članci vezani su uz hrvatski jezik – priču i pjesmu,  biljni i životinjski svijet prirode, etnologiju, običaje i blagdane kao što su Božić, Valentinovo, poklade, Uskrs i Majčin dan. Svaki tekst je naslovljen prema sadržaju, ima svoju naslovnicu. Postoje stalne rubrike u časopisu čiji se sadržaji objavljuju u svakom broju. Zanimljive rubrike časopisa Radost su: vaša pošta, pjesme i priče, strip grof Šapa, okolištarci, Borneo, Jeste li znali?, veliki odmor, Nikin kutak, Luka, detektiv Dinko i ne propusti.

U stalnoj rubrici - pjesme i priče Radosti u listopadu, prosincu, veljači 2014. i 2015., objavljene su priče: „Bakine mudrolije“ Nikoline Bošnjak, „Krafnoljubac“ Jelene Pervan, „Zašto volim matematiku“ Ljiljane Lokin, „Garaža Djeda Mraza“ Vjekoslave Huljić, „Najbolji prijatelj“ Sanje Pilić  i strip „Luka“ Ivanje Guljašević.

U priči „Najbolji prijatelj“ Sanja Pilić piše o dječaku koji ima puno prijatelja, vrlo je društven, a u obitelji je jedinac. S prijateljima se druži u susjedstvu, kampu, na gimnastici. Polazi 4. razred, s prijateljima nedjeljom ide na Jarun biciklom. Dječak smatra da je dobro imati puno prijatelja, dok odraslima to nije tako jednostavno zbog obiteljskih i poslovnih obaveza. Pouka je da djeca trebaju razvijati prijateljstvo.

Stalne rubrike časopisa Smib su: radoznalci, naš svijet, školica, ekolog, lijepa naša, čudesne životinje i Smibov upitnik. U Smibovoj rubrici –ekolog, u travnju 2016., objavljen je poučni članak „mali ekolozi“ u kojem Sanja Sruk piše o posjetu ekologinje jednoj osnovnoj školi i razgovoru s učenicima 3. razreda. Iz kratkog filma saznali su da se od drveta proizvodi papir. Ekologinja ih je savjetovala da skupljaju stari papir iz kojeg će se proizvesti novi, a posjeći manje šuma, stare boce mogu se reciklirati i ponovo upotrijebiti što pomaže u očuvanju planeta.

Rubrike u časopisu Prvi izbor, travanj 2017., su: priča šala, proljetni praznici, stripovi – zeko je reko, Kiki i ostali,  ispričaj priču, priča sa slikama – čarobni kist, pjesme – stiže uskrsni zeko, Bog je uvijek na mjestu zbivanja, Ti si veza između Boga i cvijeta, priče – dijete proljeća, kako reći volim te, Dan planeta Zemlje, vaza, proljeće u Listogradu i radio slikovnica.

U priči Dan planeta Zemlje zapisano je da su učenici jedne osnovne škole 22. travnja očistili nogometno igralište i okoliš od otpadaka, a djevojčice su uz pomoć domara posadile cvijeće uz ulaz u školu.

Čitajući poučne članke dječjih časopisa učenici obogaćuju spoznaje o svijetu koji ih okružuje.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Grugan   datum: 10. 4. 2017.

Važni datumi

3.9. prvi dan nastave prvog polugodišta

21. 12. Božićna svečanost

24.12. - 11.1. zimski odmor učenika

14.1. prvi dan nastave drugog polugodišta

18.4. - 26.4. proljetni odmor učenika

30.5. Dan škole

14.6. zadnji dan nastave

 

 

Priloženi dokumenti:
Kalendar nastave 2018-2019.pdf


Satnica škole

Rasporedi zvona dostupni su u prilogu.


Raspored informacija

Raspored informacija za roditelje dostupan je u prilogu.


Školska himna

Školsku himnu napisala je učenica bivšeg 8.b razreda Monika Zmiša, a uglazbila ju je profesorica glazbene kulture Matea Petrić.

Ona nije najveća na svijetu
al' je za nas ponos na planetu.
Ona je najbolja za svoje đake
kao i učitelj što stvara prvake.

Nagrađena je za vrt najljepši
s ravnateljicom koja nam se smiješi.
Naša je škola mjesto sreće
u zimsko jutro i ljetno veče.

U vrtu Ksaver Šandor Đalski
blista nam bista,
a zastava vije se do neba
dok Đalski vječno djecu gleda.

Svih osam godina ovdje smo proveli,
svoje smo glave znanjem punili.
A kad je vrijeme odlaska
nikome nije do rastanka.


E-nasilje

Nasiljem se ne smatra samo fizički udarac, već i vrijeđanje, omaložavanje i iskorištavanje djece putem interneta. Ukoliko smatrate da ste žrtva elektroničkog nasilja ili pak poznajete takvu osobu ili situaciju, prijavite to klikom na "Crveni gumb".


TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 378731
Danas: 31
preskoči na navigaciju