preskoči na sadržaj
Literarni kutić

Pahulje

Čarobni svijet pahuljica

 

   Bila jednom jedna posve čudna pahuljica i zvala se Bijelka. Željela je upoznati zimsko Sunce iako je to bilo jako opasno.

   Stalno je molila vjetar da ju odnese do Sunca. Sve pahuljice su bile zabrinute za nju jer su znale da Sunce nije njihov prijatelj. Vjetar je odlučio pomoći Bijelki. Jednoga dana zapuhao je jako i odnio Bijelku do Sunca. Sunce je jako iznenadilo ugledavši pahuljicu. Nije ju željelo otopiti pa se sakrilo iza oblaka. Bijelka je bila tužna što se Sunce skriva.

   Vratila se svojim prijateljicama i gledala Sunce iz daljine.

Dora Galić, 3.c

 

Čarobni svijet pahuljica

 

   Jednog zimskog jutra jedna je pahuljica krenula na put. Odlučila je otići na Sjeverni pol jer su tamo zime jako hladne, a ona voli hladnoću.

   Putem je susrela vjetar i zamolila ga da joj pomogne da brže stigne. On ju je uzeo u naručje i krenuo s njom prema Sjevernom polu. Kada su stigli na Sjeverni pol, susreli su jednog pingvina s kojim su se brzo sprijateljili. Šetajući stigli su do iglua, jedne male eskimske kućice. U igluu je stanovala jedna djevojčica Jana koja ih je ugostila jer je vani već bila noć. Svi su otišli na spavanje. Sutradan kada su se probudili, proveli su cijeli dan u igranju na snijegu. Bili su jako veseli i svi su se lijepo proveli.

   Pahuljica se nakon nekoliko dana odlučila vratiti svojoj kući. Pozdravila se sa djevojčicom i pingvinom i zajedno sa vjetrom krenula. Svi su bili žalosni zbog rastanka i zaželjeli da se sve to ponovi.

Lorena Knežević, 3.c

 

Čarobni svijet pahuljica

 

   Jednog zimskog jutra jedna se pahuljica izgubila u zraku dok je padala.

    Izgubila je roditelje i pala na ukleti dvorac. Hodala je po krovu. Sve je to vidjela jedna zla vještica Kapljica kroz svoju čarobnu kuglu. Ona je sa letećim oblačićem odletjela na krov dvorca i pretvorila je pahuljicu u zla miša. Mišu je Kapljica dala ime Miško. Miško je imao kaput, šešir i opasne stvari. Od te kletve mogla ga je osloboditi samo njegova prava ljubav. Kapljica je iskorištavala Miška 1000 godina. Te zime je pao snijeg. Jedna je pahuljica pala na dvorac gdje i Miško. Vještica Kapljica nije ju mogla vidjeti jer je spavala, ali vidio ju je Miško. Odmah se zaljubio u nju. To je vidio vjetar i odnio pahuljicu Niki k Mišku. Sletjela je na njegovu njuškicu. Osjetila je da je Miško dobar te se iskreno zaljubila. Miško se istog trena pretvorio u pahuljicu i vjetar ih je odnio dalje od vještice.

   Sretno su dočekali kraj zime.

Emanuel Bađun, 3.c

 

Ja sam mala pahuljica

 

    Ja sam mala pahuljica. Bijele sam boje.

   Jako volim hladne dane. Moj prijatelj vjetar prati me u igri. Kad padnem na tlo, podigne me i nastavi našu veselu igru. Bojim se Sunca jer bi me otopilo.

    Sviđa mi se biti pahuljica.

Petra Šimleša, 3.a

 

Ja sam mala pahuljica

 

   Ja sam nježna, bijela, mala pahuljica. Mene jako vole djeca.

   Imam mnogo prijatelja u zraku koji lepršaju sa mnom, Volim gledati djecu kako uživaju u zimskim radostima. Ne volim zimsko sunce jer će me otopiti. Volim hladno vrijeme da prekrijemo zemlju.

   Ja volim zimu jer se mogu igrati na snijegu.

Tomislav Puškadija, 3.a

 

Ja sam mala pahuljica

 

   Jednog zimskog dana oblaci nošeni laganim vjetrom, polako su sipali pahuljice.

   Jedna od njih bila sam ja, malena bijela pahuljica. Nošena vjetrom gledala sam prema zemlji. Tamo sam vidjela djecu kako se igraju. Poželjela sam da mogu pasti malenoj djevojčici na nosić. Želja mi se ostvarila. Djevojčica je bila sretna zbog mene.

   I tako je završio moj put od oblaka do nosića.

Irina Sever, 3.a
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Ivčin   datum: 3. 2. 2015.

Važni datumi

3.9. prvi dan nastave prvog polugodišta

21. 12. Božićna svečanost

24.12. - 11.1. zimski odmor učenika

14.1. prvi dan nastave drugog polugodišta

18.4. - 26.4. proljetni odmor učenika

30.5. Dan škole

14.6. zadnji dan nastave

 

 

Priloženi dokumenti:
Kalendar nastave 2018-2019.pdf


Satnica škole

Rasporedi zvona dostupni su u prilogu.


Raspored informacija

Raspored informacija za roditelje dostupan je u prilogu.


Školska himna

Školsku himnu napisala je učenica bivšeg 8.b razreda Monika Zmiša, a uglazbila ju je profesorica glazbene kulture Matea Petrić.

Ona nije najveća na svijetu
al' je za nas ponos na planetu.
Ona je najbolja za svoje đake
kao i učitelj što stvara prvake.

Nagrađena je za vrt najljepši
s ravnateljicom koja nam se smiješi.
Naša je škola mjesto sreće
u zimsko jutro i ljetno veče.

U vrtu Ksaver Šandor Đalski
blista nam bista,
a zastava vije se do neba
dok Đalski vječno djecu gleda.

Svih osam godina ovdje smo proveli,
svoje smo glave znanjem punili.
A kad je vrijeme odlaska
nikome nije do rastanka.


E-nasilje

Nasiljem se ne smatra samo fizički udarac, već i vrijeđanje, omaložavanje i iskorištavanje djece putem interneta. Ukoliko smatrate da ste žrtva elektroničkog nasilja ili pak poznajete takvu osobu ili situaciju, prijavite to klikom na "Crveni gumb".


TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 373063
preskoči na navigaciju