preskoči na sadržaj
Izleti

Rođendanska proslava na maturalcu

Jutro je. Budi me zvuk budilice. Dižem se sa smiješkom od uha do uha. Majka mi prilazi i čestita mi rođendan. Spremam se, uzimam kofer, sjedam u auto i idem pred školu gdje me čeka bus kojim idem na maturalac. Tamo me dočekala hrpa prijatelja koja je pojurila prema meni s čestitkama. Sjela sam u bus, razrednici sam dala čokoladu i cijelom busu podijelila bombone. Dok sam hodala busom i dijelila bombone, sa svakog sjedala čulo se: „Sretan rođendan!“ Na zadnjem sjedalu sjedili su dečki iz c razreda i svatko od njih uzeo si je punu šaku bombona.

Kada smo stigli u hotel, moja BFF (best friend forever) nešto je mutila. Svaku minutu u sobu je dolazio Tomislav i uvijek je tema bila novac. Nakon sat vremena Jelena mi je rekla da je dobila kaznu trčati s Tomislavom oko šoping-centra u blizini. Gledala sam ju u čudu i pitala se što se to s njom događa. Kada se vratila, otišle smo na večeru. Poslije večere ostali smo u restoranu, a Tomislav je posebno čistio naš stol. Kada sam ga pitala zašto čisti, rekao je: „Sad bum plesal po stolu!“ U čudu sam ga gledala, a kad sam se okrenula, već je torta bila na kolicima ispred mene. Kad sam vidjela tortu, skoro sam se rasplakala, ali sam se suzdržala. Nakon puhanja svjećica po zraku su počeli letjeti baloni. Nakon što sam pojela tortu, otišla sam u svoju sobu i rasplakala se. Sve moje prijateljice smirivale su me, a jedna je rekla: „Megica, mi smo ti to napravili jer smo znali da ne možeš slaviti svoj rođendan doma s obitelji pa smo htjeli da se osjećaš kao kod kuće.“ Kada je razrednica vidjela da plačem, pitala je što je bilo, a moja prijateljica je rekla da su to suze radosnice. Nakon toga otišla sam u disko gdje sam pjevala i plesala.

Taj dan bio mi je najsretniji u životu. Hvala svim mojim prijateljima i profesorima što su mi uljepšali rođendan!

Margareta Dropučić, 7. a
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Ivčin   datum: 12. 6. 2013.

Važni datumi

3.9. prvi dan nastave prvog polugodišta

21. 12. Božićna svečanost

24.12. - 11.1. zimski odmor učenika

14.1. prvi dan nastave drugog polugodišta

18.4. - 26.4. proljetni odmor učenika

30.5. Dan škole

14.6. zadnji dan nastave

 

 

Priloženi dokumenti:
Kalendar nastave 2018-2019.pdf


Satnica škole

Rasporedi zvona dostupni su u prilogu.


Raspored informacija

Raspored informacija za roditelje dostupan je u prilogu.


Školska himna

Školsku himnu napisala je učenica bivšeg 8.b razreda Monika Zmiša, a uglazbila ju je profesorica glazbene kulture Matea Petrić.

Ona nije najveća na svijetu
al' je za nas ponos na planetu.
Ona je najbolja za svoje đake
kao i učitelj što stvara prvake.

Nagrađena je za vrt najljepši
s ravnateljicom koja nam se smiješi.
Naša je škola mjesto sreće
u zimsko jutro i ljetno veče.

U vrtu Ksaver Šandor Đalski
blista nam bista,
a zastava vije se do neba
dok Đalski vječno djecu gleda.

Svih osam godina ovdje smo proveli,
svoje smo glave znanjem punili.
A kad je vrijeme odlaska
nikome nije do rastanka.


E-nasilje

Nasiljem se ne smatra samo fizički udarac, već i vrijeđanje, omaložavanje i iskorištavanje djece putem interneta. Ukoliko smatrate da ste žrtva elektroničkog nasilja ili pak poznajete takvu osobu ili situaciju, prijavite to klikom na "Crveni gumb".


TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 16. 10. 2011.

Ukupno: 373063
Danas: 1
preskoči na navigaciju